Voor wie gaat Ten Hag kiezen?

Voor wie gaat Ten Hag kiezen?

Na hete transfermaanden is FC Utrecht twaalf nieuwe spelers rijker, tegenover tien vertrekkers. Trainer Erik ten Hag heeft flink wat te kiezen. De linies onder de loep.
Verdediging: Dumic of Leeuwin?

De Deense doelman David Jensen is de onbetwiste eerste keuze onder de Utrechtse lat. Mister Clean Sheet trok de opgaande lijn van afgelopen seizoen door in het nieuwe voetbaljaar. In Europa keepte hij zich op de radar van grotere clubs. Met Nick Marsman is gekozen voor een ervaren kracht achter Jensen en voor jeugdinternational Thijmen Nijhuis.

Centraal lijkt het duo Willem Janssen + Dario Dumic de as van de defensie te gaan vormen. Daarom was Utrecht ook akkoord met Heerenveen over een transfer van Ramon Leeuwin. Nadat de clubs rond waren, wilde de verdediger echter zelf niet verkassen. Ook al staat zijn basisplek op de tocht. Dumic werd, mede door privéomstandigheden, rustig gebracht.

Achter hen heeft Ten Hag opties te over. Vooral omdat hij nogal wat verdedigers heeft die op meerdere posities inzetbaar zijn (Braafheid, Van der Maarel, Troupée) of zelfs naar het middenveld kunnen verkassen, als daar de nood aan de man is (Klaiber, Leeuwin, Janssen). Op rechts moet Giovanni Troupée zijn plek terugverdienen. Een makkelijke opdracht is dat niet, aangezien Sean Klaiber de man in vorm is.

Middenveld: Ayoub én Emanuelson?

Dit is de linie bij uitstek voor interessante keuzes. Ten Hag zal altijd ietwat clichématig blijven roepen dat hij meer dan elf basisspelers heeft en dat hij iedereen nodig heeft, maar hij zal knopen moeten doorhakken. Op links wacht een boeiend duel tussen Yassin Ayoub en Urby Emanuelson. Een goede Emanuelson en een goede Ayoub spelen natuurlijk altijd, zodat het op (korte) termijn de vraag is of de technische staf niet voor beiden zal kiezen. Dat kan ten koste gaan van de basisplek van Sander van de Streek.

Op de tien-positie is Zakaria Labyad de nummer 1. Het is wat oneerbiedig, maar een Labyad in vorm hoort niet bij een club als FC Utrecht. Daar is carrièretechnisch natuurlijk iets misgegaan. De ras-Utrechter van Marokkaanse komaf is de laatste tijd echter rap bezig herstelwerkzaamheden te verrichten op weg naar (alsnog) een mooie loopbaan.

Aanval: droomkoppel Dessers/Bahebeck?

Jean-Christophe Bahebeck met Cyriel Dessers. Dat lijkt het spitsenkoppel dat topschutter Sébastien Haller moet doen vergeten. De Belgisch-Nigeriaanse spits heeft al aangetoond ook op eredivisieniveau een neusje voor de goal te hebben, terwijl zijn Franse collega dat tegen Groningen kopieerde. Toch is hun positie niet onomstreden en is dit de linie waarin de meeste wisselingen te verwachten zijn. Vooral omdat Gyrano Kerk er heel goed opstaat bij de staf en zijn ontwikkeling stormachtig is. Gaat hij meer scoren, dan is hij een geduchte concurrent voor Dessers en Bahebeck.

Ook Bilal Ould-Chikh toont meer en meer dat hij het voetballen nog zeker niet is verleerd. Hoe Lukas Görtler zich zal ontwikkelen, als minst bekende aankoop, moet de tijd leren. Maar wat voor Kerk geldt, lijkt ook dé opdracht voor de Duitser: qua goals moet zijn moyenne omhoog, wil hij aanspraak maken op een basisplek.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht