Verdediger Ruben Ligeon op huurbasis naar FC Utrecht

Verdediger Ruben Ligeon op huurbasis naar FC Utrecht

Aan de selectie van FC Utrecht is Ruben Ligeon toegevoegd. De 23-jarige verdediger wordt tot het einde van deze jaargang door de Utrechters gehuurd van Ajax.
Ligeon kan op zowel de rechter- als de linkerflank in de verdediging uit de voeten. Hij voetbalde de voorbije maanden bij mede-Eredivisionist Willem II. In het seizoen 2011/2012 debuteerde hij in de Eredivisie namens Ajax, dat hem nadien bij onder meer NAC Breda op huurbasis ook al ervaring liet opdoen op het hoogste niveau.

“Ruben is een verdediger die past in het profiel van een back van FC Utrecht”, aldus Technisch Manager Erik ten Hag. “Hij komt aan de rechterkant van het veld het beste tot zijn recht, maar kan ook op de linkerflank spelen. Ruben beschikt over veel snelheid en geeft de teams waarin hij voetbalt aanvallende impulsen. Hij speelt met de blik vooruit. Bovendien heeft hij een goede voorzet in de benen.”

FC Utrecht heeft in de huurovereenkomst van Ligeon geen optie tot koop opgenomen.

De Utrechters hebben met de komst van Ligeon de zoektocht naar defensieve versterking succesvol afgesloten. Die zoektocht werd gestart vanwege de langdurige blessures van de achterhoedespelers Kevin Conboy, Sean Klaiber en Louis Nganioni. Daarnaast blesseerde Ramon Leeuwin zich afgelopen week in het uitduel met Roda JC Kerkrade. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht