Van Seumeren zet aandelen FC Utrecht te koop

Van Seumeren zet aandelen FC Utrecht te koop

Eigenaar en multimiljonair Frans van Seumeren is van plan een deel van zijn aandelen van FC Utrecht van de hand te doen. "Als ik dertig procent zou kunnen verkopen en daardoor medeaandeelhouders kan krijgen, sta ik daar heel welwillend tegenover."


Dat wil niet zeggen dat de steenrijke Utrechter af wil van de club, integendeel. "Het geld stop ik niet in mijn eigen zak, maar gaat regelrecht FC Utrecht in", aldus Van Seumeren tegen De Telegraaf. 

De 65-jarige ondernemer, die sinds 2008 meer dan veertig miljoen euro in de club heeft gestoken,  ziet in Feyenoord een voorbeeld. "Daar is het hartstikke goed geregeld. Een man of zestien heeft 49 procent van de aandelen. Dat is veel prettiger, dan dat je zelf de kar moet trekken", aldus Van Seumeren. "Clubeigenaar zijn maakt je kwetsbaar. Als het misgaat, ben je de boeman."

Toekomst Utrecht gewaarborgd

Onder het bewind van de in De Meern geboren zakenman is de toekomst van FC Utrecht gewaarborgd, ook als hem iets overkomt. "Daar heb ik bepaalde regelingen voor getroffen, maar daar kan ik niet te veel over zeggen. Ik zal de club nooit met problemen achterlaten", benadrukt de eigenaar. 

De club uit de Domstad beleeft sportief gezien een prima jaar, met de voorlopige vierde plaats en het bereiken van de bekerfinale. Toch dreigde Van Seumeren eerder dit seizoen met een vertrek, nadat fans van FC Utrecht vanwege racistische uitlatingen op de tribunes in opspraak raakten

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht