Van Seumeren: Transfer Amrabat levert 5 à 7 ton op

FC Utrecht spint garen bij de transfer van Sofyan Amrabat van Club Brugge naar het Italiaanse Fiorentina. De middenvelder werd opgeleid door FC Utrecht en vertrok in 2017 naar Feyenoord. Die club verkocht hem een jaar later aan Club Brugge, dat nu zo'n 20 miljoen euro voor hem vangt. Van dat bedrag krijgt FC Utrecht een opleidingsvergoeding van ergens tussen de 500.000 en 700.000 euro. "Aan een dergelijk bedrag mag je wel denken", zegt clubeigenaar Frans van Seumeren vrijdag in Een Berg Sport.


De activiteiten die de club zelf ontplooide in het bijna voorbije transferwindow waren veel minder lucratief. Aan de transfers van Simon Makienok en David Jensen hield de Utrecht niet veel over. "Strieder, Troupée en Joosten zijn verhuurd, dat betekent dat hun salaris niet meer op onze begroting staat. Dat is een aardige besparing", stelt Van Seumeren.

KERK
Voor het overige speelde er niets concreets rond spelers van FC Utrecht. "Naar Kerk wordt wel vaak geïnformeerd, maar het is nog nooit concreet geworden. Alleen Celtic was een keer concreet", zegt Van Seumeren, die de interesse wel begrijpt. "Hij is constant dreigend en bij veel goals betrokken."

De komst van de Franse verdediger Tomas Basila van Nantes lijkt van de baan. "Hij mag niet weg", stelt de grootaandeelhouder. "Ik denk niet dat dat nog wat wordt." Heel erg lijkt Van Seumeren dat niet te vinden. "We hebben gekeken, en als we een echte topper hadden kunnen halen hadden we het wel gedaan. Onze opleiding kost 3,5 miljoen per jaar. We willen ook onze eigen jeugd een kans geven."

GALGENWAARD KOPEN
Op de vraag hoe het staat met de voorgenomen koop van stadion Galgenwaard is Van Seumeren kort. "Dat is een keiharde strijd, dat zijn hele zware onderhandelingen.

Bron: RTV Utrecht

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht