Van den Brom baalt van Cerny

FC Utrecht-trainer John van den Brom beschikt over de luxe van een compleet fitte selectie. Inmiddels traint ook spits Adrian Dalmau volledig mee, al is de spits zondag tegen zijn vorige werkgever Heracles Almelo nog niet inzetbaar. Door de lege ziekenboeg is het dringen geblazen bij FC Utrecht en dat leidt tot prominente slachtoffers.


Cerny

De afgelopen periode zaten de twee topaankopen Vaclav Cerny en Bart Ramselaar vaak gebroederlijk op de bank. Beiden maakten afgelopen zomer voor rond de 1 miljoen euro de overstap van de absolute top, omdat ze de bijrol bij respectievelijk Ajax en PSV zat waren, maar ook bij FC Utrecht is de concurrentie dit seizoen groot. Op deze manier lijkt het duo niet veel opgeschoten met de stap terug.

Vorige week bij FC Groningen mocht Cerny weer eens in de basis beginnen, maar het was juist Ramselaar die zich als invaller in de kijker speelde. ,,Bart is goed ingevallen”, aldus Van den Brom. ,,Natuurlijk omdat hij de winnende goal maakte, maar daarnaast was hij ook gedreven. Hij deed wat je hoopt en verwacht van jongens die invallen. Ik snap dat ze allemaal willen spelen, maar ze moeten ook respecteren dat er soms in het belang van het team andere keuzes worden gemaakt. ”

Over het optreden van Cerny, die voor het eerst sinds de eerste speeldag in de basis mocht beginnen, was Van den Brom beduidend minder enthousiast.

,,Vaclav is een speler die met een bepaalde verwachting hiernaartoe is gekomen. In het begin heeft hij veel gespeeld, daarna was het moeizaam met wat korte invalbeurtjes, maar daarna kwam hij in een fase, waarin hij goed trainde en ook goed speelde bij Jong. Dan mag hij in de basis starten en zie je het toch niet. Dat vind ik jammer. Als je die kans krijgt, is er ook geen excuus meer en moet je die grijpen. Je hoopt, dat hij het daadwerkelijk laat zien en in Groningen viel dat tegen.”

Cerny zelfkritisch
Cerny is zelfkritisch en baalt als een stekker, dat het er niet is uitgekomen in Groningen. ,,Ik had het de afgelopen weken zelf afgedwongen, dat ik in de basis mocht beginnen. Maar over de wedstrijd was ik niet tevreden. We kwamen daar om te winnen en dat is gelukt, maar als we het over mezelf hebben, dan kon het veel beter. Ik had veel dreigender willen zijn. Kansen creëren is toch iets wat ik zou moeten doen en dat lukte mij niet. Het was gewoon niet goed. Als je na zo lang de kans weer krijgt baal je dat je na de wedstrijd niet het goede gevoel hebt, dat je jezelf bij het eerste ook hebt laten zien. Ik deed er alles aan om het te laten lukken, maar eerlijk gezegd is het hem niet geworden.”

Ramselaar lukt het in een invalbeurt van 21 minuten wel om zich positief te onderscheiden. Zijn goal bezorgde FC Utrecht de eerste zege na drie nederlagen op rij en maakte een einde aan een doelpuntloze periode van 358 minuten van FC Utrecht. ,,Voor mij was het heel goed, maar ook voor het team. We hadden bijna vier wedstrijden niet gescoord en drie keer niet gewonnen. Dat was voor iedereen een fijn moment.”

’Goed getraind’
Ramselaar kreeg de afgelopen weken flinke teleurstellingen te verwerken. ,,Ik zat na Ajax eerst met mijn enkel, maar daarna was ik gewoon fit en het was moeilijk om toe te kijken. Een van de redenen waarom ik van PSV ben teruggekomen naar FC Utrecht was dat ik weer lekker wilde voetballen en mezelf wilde laten zien. Ik hoop dat ik nu mag starten. Ik heb goed getraind.”

Ook bij Utrecht nog geen succes
Cerny zat bij Ajax een tijdje dicht tegen de basis aan, werd achterop geworpen door blessures, maar kwam desondanks met hoge verwachtingen naar FC Utrecht. Na vijftien speelronden moet hij constateren dat het er ook bij FC Utrecht nog niet uit is gekomen. ,,Ik kan niet echt positief terugkijken. Wat wel positief is, is ik buiten de wedstrijden stappen aan het maken ben qua fitheid en fysiek. Ik ben er dagelijks mee bezig. Ik werk heel hard om er te staan. Maar dan hoop je ook door te pakken op het moment dat je de kans krijgt en dat is vorige week helaas niet gelukt. Daar baal ik van.”

Bron: Telegraaf

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht