Utrechts optimisme na zoveelste miljoenenverlies: "Dat nekt deze club al 45 jaar"

Utrechts optimisme na zoveelste miljoenenverlies: "Dat nekt deze club al 45 jaar"

FC Utrecht slaagt er al jarenlang niet in om zwarte cijfers te schrijven. Ook over het seizoen 2014/2015 werd er liefst 4,8 miljoen euro verlies geleden. Algemeen directeur Wilco van Schaik is desondanks optimistisch over de financiële en sportieve toekomst van zijn club. 


"We kunnen stilaan weer vooruit kijken. Er liggen mooie langdurige sponsorcontracten. Ons shirt zit met Zorg van de Zaak en Tele 2 in de top-vier van de Eredivisie. Commercieel maken we na járen stilstand weer groei door", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. 

"We komen van ver, dertien miljoen euro verlies. Over anderhalf jaar hopen we break-even uit te komen of jaarlijks maar een overzichtelijk operationeel verlies te hoeven noteren", vervolgt Van Schaik. "Het lastige van een voetbalbedrijf is dat je quitte moet spelen, maar ook altijd met sportieve ambities te maken hebt. Dat nekt deze club al 45 jaar."

"Nu zeggen we: we willen tussen plek zes tot en met twaalf spelen. Pas als we over anderhalf jaar financieel gezonder zijn, kunnen we er aan denken om in twee á drie jaar tijd structureel aan te haken in de top-zeven. Rond 2020."Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht