Utrecht-fans boos op Rotterdamse ME

Utrecht-fans boos op Rotterdamse ME

De supportersvereniging van FC Utrecht is bezig met een inventarisatie van klachten van Utrecht-aanhangers over het optreden van de ME rond de bekerfinale. De vereniging zegt dat veel supporters van mening  zijn dat het optreden van de politie bij de verloren wedstrijd buitenproportioneel was.
Bij de bekerfinale afgelopen zondag in de Rotterdamse Kuip werden in totaal 59 supporters van zowel Feyenoord als FC Utrecht aangehouden. Een aantal FC Utrecht-aanhangers kwam na de wedstrijd in aanraking met de ME. ,,Deze signalen nemen wij zeer serieus, alhoewel het wangedrag van enkele supporters van FC Utrecht en Feyenoord absoluut niet is goed te praten," zegt de supportersvereniging in een verklaring. Zij heeft gevraagd zoveel mogelijk beeldmateriaal te sturen. 

Via Facebook reageren veel Utrecht-fans op de oproep incidenten te melden. Zo kwam het na het laatste fluitsignaal in het stadion al direct tot relletjes tussen Utrechters en Rotterdammers. Volgens de Utrecht-aanhang richtte de ME zich vooral op de Utrechters. ,,De ME stond alleen op de Utrechters in te meppen, terwijl Feyenoorders gewoon hun gang konden gaan," schrijft een Utrecht-fan op Facebook. Een andere fan: ,,Er was niets aan de hand, tot de ME kwam. Toen ontstond er van beide kanten agressie." Ook wijten zij de opstootjes aan het feit dat veel Feyenoord-fans in neutrale vakken zaten. De politie zegt in reactie dat groepen supporters van FC Utrecht vanaf de aankomst in Rotterdam uit waren op confrontatie met stewards, politie en supporters van de tegenpartij. 

Politiechef Frank Paauw was aanwezig in het stadion: "Dit zijn dezelfde zogenaamde Utrechtfans die fakkels naar Kenneth Vermeer gooien, stewards belagen, die stenen gooien naar mijn dienders en die klagen over het optreden van mijn mensen? Een wonderlijke gedachtegang hou je er dan op na". De supportersvereniging van FC Utrecht wil de binnengekomen reacties en beelden bundelen en gaan evalueren met FC Utrecht.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht