Utrecht zonder Bahebeck,Van de Streek twijfelgeval

FC Utrecht is niet ongeschonden uit de halve finale tegen Ajax gekomen. Jean-Christophe Bahebeck, die na een half uur geblesseerd uitviel, kan zondag tegen Sparta niet spelen. Of Sander van de Streek op tijd fit is, is de vraag. Dat zei John van den Brom vrijdag bij RTV Utrecht in een Berg Sport.

Van den Brom moet dus een andere spits opstellen en wellicht ook Sander van de Streek vervangen. "Misschien moeten we de grootte van de selectie gebruiken om tegen Sparta een fit en gretig team op te stellen."


Brom

De wedstrijd tegen Sparta komt vier dagen na de kraker tegen Ajax. Na de slechte vertoningen tegen FC Twente en RKC bestaat bij velen de vrees dat hij zondag tegen Sparta weer mis zou kunnen gaan. "Ik heb het vanochtend nog tegen de selectie gezegd", zegt Van den Brom. "Woensdag was RKC nog maar drie dagen geleden. Dat kun je je nu niet meer voorstellen."

ANALYSE GERT KRUYS
Al met al blijft het een bijzonder fenomeen dat een ploeg binnen een paar dagen twee zo totaal verschillende gezichten kan laten zien. Analist Gert Kruys herkent het wel. "Toen ik bij Utrecht speelde wonnen we op woensdag in een kolkende Galgenwaard van het grote Dynamo Kiev. Vier dagen later verloren we voor 2.000 toeschouwers van Haarlem."

Kruys vraagt zich ook af of FC Utrecht wel vuurvreters heeft. "Met Van Overeem in de ploeg rendeert Maher beter. We hebben te veel wedstrijden gehad waarin Maher en Gustafson het te makkelijk leken op te nemen."

Van den Brom pareert dat. Volgens hem ligt het niet aan wie er wel of niet spelen. "Als we niet doen wat we moeten en kunnen, hebben we een heel matig elftal." De Utrecht-trainer verwijst daarbij ook naar de computerdata van de wedstrijden RKC en tegen Ajax. "Tegen RKC wezen de data uit dat ze ondermaats waren, maar dat had ik zelf ook wel gezien. Tegen Ajax zaten ze op een super hoog niveau, daar waren ze nog nooit geweest. Daar word je als trainer soms gek van."

NIET IN DE KUIP
Van den Brom besluit met een punt van kritiek op de KNVB. Hij vindt dat Feyenoord teveel bevoordeeld is door het spelen van een bekerfinale in de Kuip. "Toen ik met AZ de finale tegen Vitesse speelde, was de verhouding in het stadion 50-50. Een jaar later tegen Feyenoord was het 75-25. Dat is niet eerlijk, Feyenoord heeft te veel privileges. De belangen zijn daar te groot voor."

Bron: RTV Utrecht 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht