Utrecht rekent niet meer op Dalmau in 2019

FC Utrecht-trainer John van den Brom verwacht in 2019 niet meer op spits Adrián Dalmau te kunnen rekenen. De 25-jarige Spanjaard die afgelopen zomer overkwam van Heracles Almelo, blijft kwakkelen met zijn gezondheid.


Dalmau

Dalmau kwam voor het laatst in actie op 22 september tegen SC Heerenveen, sindsdien moest hij acht wedstrijden vanaf de tribune toekijken. Hoewel hijzelf laat weten dat het steeds beter gaat, denkt Van den Brom dat de Spaanse spits in 2019 niet meer aan spelen toekomt.
 
'Adrián gaat dit jaar waarschijnlijk niet meer spelen', vertelt de trainer aan VI. 'Adrián werkt er kei- en keihard aan om terug te keren. Dat zien we elke dag. Hij wil graag iets terugdoen voor de club die hem deze zomer heeft opgehaald. Tussen willen en kunnen zit echter wel een dingetje. Het is voor hemzelf maar ook voor ons vervelend dat hij er niet bij is.'
 
De Spaanse spits forceerde afgelopen zomer een uitgaande transfer. Hij liet de voorbereiding bij Heracles schieten om zo eerder een andere club te vinden. Dat werd uiteindelijk FC Utrecht. Toen hij eenmaal aansloot bij de Domstedelingen, had hij een behoorlijke trainingsachterstand. 'Adrián kwam niet helemaal fit binnen', beaamt Van den Brom. 'Dat kan gebeuren bij dit soort transfers, je moet ook accepteren dat het wat langer duurt dan normaal. Maar inmiddels is het december, dat hadden wij ook niet verwacht.'

Tot nu toe zag het Utrecht-publiek de goaltjesdief vier keer op het veld. In die duels was Dalmau direct drie keer trefzeker. Aannemelijk is dat hij zich nu richt op de start van de tweede seizoenshelft.

De blessure zorgt ervoor dat de Spaanse spits het pikante treffen met Heracles Almelo naar alle waarschijnlijk mist. FC Utrecht gaat op 15 december op bezoek bij de oude club van Dalmau. Daar is Cyriel Dessers, die deze zomer de omgekeerde weg bewandelde, de grote man met elf doelpunten en vijf assists.

Bron: VI 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht