Utrecht praat met Bahebeck, krijgt Bergström terug

Het is nog altijd onduidelijk waar Jean-Christophe Bahebeck volgend jaar speelt. FC Utrecht is in gesprek met de Franse aanvaller. Daarnaast keert Emil Bergström na een verhuur aan FC Basel gewoon terug naar de Domstad.

De clubleiding laat weten dat het nog in gesprek is met Bahebeck en diens management over de toekomst. Het contract van de Franse aanvaller loopt officieel deze zomer af, al bedong Utrecht in een eerdere fase nog een tweejarige optie.


Bergstrom

Het huwelijk tussen Bahebeck en Utrecht is bijzonder. In het seizoen 2017/18 werd de aanvaller gehuurd van Paris Saint-Germain. In zes wedstrijden scoorde de Fransman drie keer maar raakte hij zwaar geblesseerd. Op de laatste dag van de zomerse transferwindow in 2018 wist Utrecht de spits definitief over te nemen.
 
Sindsdien worstelt de spits met fysieke klachten. Mits fit, is hij volgens trainer John van den Brom de ideale spits. Het probleem is echter dat Bahebeck de laatste twee seizoenen nogal eens wat wedstrijden noodgedwongen moest laten schieten: in de laatste twee seizoenen miste hij 21 wedstrijden. Vandaar ook dat Utrecht afgelopen zomer Adrián Dalmau bij Heracles oppikte als extra spits.

Bergström
Verder is het nog onduidelijk wat er met Kristoffer Peterson gebeurt. De buitenspeler kwam afgelopen winter over van Swansea City. Hij werd gehuurd en FC Utrecht bedong een optie tot koop. Door de coronacrisis en het vroegtijdig beëindigen van de competitie, heeft de club nog geen besluit kunnen nemen over de toekomst van de aanvaller.

Emil Bergström keert in principe wél gewoon terug in Utrecht. De centrale verdediger werd vorig jaar zomer verhuurd aan FC Basel. Van den Brom koos voor een verdedigingsduo Willem Janssen-Justin Hoogma en dus zag de 26-jarige verdediger te weinig perspectief.

Basel besloot de koopoptie in het contract van Bergström niet te lichten, waardoor de Zweed terugkeert in stadion Galgenwaard. Hoogma keert terug naar zijn eigenlijke werkgever Hoffenheim en dus gloort er weer hoop voor Bergström.

Bron: VI

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht