Utrecht houdt zich tegen Ajax niet in voor finale

Utrecht houdt zich tegen Ajax niet in voor finale

Wie denkt dat FC Utrecht het morgen tegen Ajax laat lopen, met in het achterhoofd de bekerfinale tegen Feyenoord, heeft aan trainer Erik ten Hag een slechte. ,,Zo lang ik hier rondloop, gaat dat niet gebeuren. En ik heb ook niet het gevoel dat die gedachte in de spelersgroep leeft. Ik stel het elftal op waarmee ik drie of, als dat niet lukt, één punt denk te pakken.""
Zijn stelligheid heeft natuurlijk alles van doen met de positie van Utrecht op de ranglijst. ,,Het is lang geleden dat Utrecht vier wedstrijden voor het einde nog twee wegen open heeft liggen naar Europa. Dat verrast iedereen, maar nu we zo ver zijn, is het zaak alle energie die we erin hebben gestopt ook in goud om te zetten. Je kunt de bekerfinale ook verliezen en wordt Feyenoord derde dan is plek vier ook een rechtstreeks Europees ticket waard.""

De 46-jarige Tukker spaart geen spelers die op scherp staan - de Duitsers Rico Strieder en Andreas Ludwig - en houdt geen bepalende krachten aan de kant omdat ze dan gevrijwaard blijven van kaarten of blessures. Staat het na 89 minuten 0-0 en breekt er een Ajacied door dan gaat-ie gestrekt, zegt verdedigingsleider Timo Letschert met een grijs. ,,Dan ben ik er tegen De Graafschap niet bij.""

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht