Uitspraak over Vorm-deal uitgesteld tot eind maart

Uitspraak over Vorm-deal uitgesteld tot eind maart

FC Utrecht moet langer wachten op de uitspraak van het sporttribunaal CAS, die de Domstedelingen mogelijk een een hoop geld oplevert.


FC Utrecht claimt recht te hebben op een afgesproken percentage van de transfersom voor ex-keeper Michel Vorm, die medio 2014 Swansea City verruilde voor Tottenham Hotspur. Omdat de clubs zich verschuilden achter een ruilconstructie (Ben Davies vertrok daarbij nog naar Tottenham en Gylfi Sigurdsson ging naar Swansea) met gesloten beurzen, konden de Domstedelingen van de FIFA fluiten naar hun miljoenen.

Eind januari vond er echter een zitting plaats bij het CAS, waarbij alle betrokken partijen werden gehoord. De uitspraak zou eind februari of begin maart volgen, maar het sporttribunaal liet weten dat toch iets te voorbarig te vinden. "De situatie blijkt toch wat ingewikkelder, daarom duurt het wat langer. Eind maart krijgen we nu de uitspraak als het goed is", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik in gesprek met Voetbal International.

Naar schatting bedroeg de transferwaarde voor Vorm in 2014 zes miljoen euro. Daarvan zou volgens een afspraak tussen Swansea en FC Utrecht ruim dertig procent, dus een slordige twee miljoen euro, als doorverkooppercentage aan de Utrechters moeten toekomen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht