TWEE SCHOTEN IN DE ROOS

TWEE SCHOTEN IN DE ROOS

Pegels van Yassin Ayoub en Nacer Barazite bezorgen FC Utrecht drie punten tegen Excelsior (2-1).

FC Utrecht heeft drie punten aan het totaal toegevoegd door vanmiddag op eigen veld Excelsior te verslaan. In Stadion Galgenwaard bleef het spektakel én bleven de doelpunten tot na de rust bewaard: 2-1.
Bekijk hier onze foto"s

Loeren doet-ie. Kijken, meten, mikken. En dan schieten. Nacer Barazite jaagt de bal een kleine tien minuten voor de rust vanaf een meter of 25 prachtig in de verre hoek. Een strakke schuiver. Goed op snelheid, prachtig passend, precies buiten het bereik van Excelsior-keeper Tom Muyters. Barazite brengt de stand daarmee op 2-0 en extra stevige knuffels gaan bij het vieren van dat doelpunt uit naar Sébastien Haller. Want die is het die met een machtsvertoon van heb ik jou daar de rechtsback van Excelsior, Khalid Karami, aan de kant zet. ‘Zo, ga jij daar maar even staan.’ Ook daarna handelt de Fransman excellent; hij speelt de bal naar Barazite, die daarna scoort.

Een juweel
Als de tweede helft nog maar nét is begonnen, is het ook al prijs. En ook dan is het een schot van afstand dat doel treft. De maker? Yassin Ayoub. Hij krijgt de bal van Barazite, dribbelt de Rotterdamse zestien in en schiet de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-0. Een juweel van een doelpunt.

Kansen
Een belangrijke goal ook. Want een treffer, die kan FC Utrecht wel gebruiken tegen de Kralingers. Tijdens de eerste helft klopt de Utrechtse ploeg met regelmaat op de Excelsior-deur, maar slaagt het er niet in haarscheurtjes in het Rotterdamse defensieve bolwerk te vinden. Giovanni Troupée dwingt Muyters tot een uiterste krachtinspanning, Haller kopt een bal over, Sofyan Amrabat schiet de bal snoeihard op de paal en een kopbal van Zivkovic is een prooi voor Muyters.

Missie geslaagd
De doelman van Excelsior krijgt na de rust nog eens hulp van het aluminium, als Haller vanuit de draai hard op de paal schiet. In twee gevallen is de sluitpost zelf geklopt en vindt hij in de paal of de lat géén reddende engel. Aan de andere kant van het veld is het een stuk minder druk, maar toch slaagt Excelsior erin voor een spannende slotfase te zorgen. Zeven minuten voor tijd scoort invaller Stanley Elbers de 2-1, maar daarvan raakt FC Utrecht niet in de war. De Utrechters verzuimen via onder anderen Zivkovic en de ingevallen Andreas Ludwig de marge weer te vergroten naar twee goals, maar slepen wél de drie punten binnen. Daar was het de equipe van trainer/coach Erik ten Hag uiteindelijk om te doen. Missie geslaagd.

En nu: RKC Waalwijk, FC Twente en Feyenoord
De Eredivisie ligt komend weekend stil vanwege interlands. FC Utrecht komt in een vriendschappelijke wedstrijd donderdag in actie tegen RKC Waalwijk. Die pot begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 12.30 uur en de entree is gratis. De volgende partij om de punten is voor FC Utrecht op zondag 20 november, uit tegen FC Twente. Het volgende thuisduel is op zondag 27 november en dan is Feyenoord de tegenstander.
 
FC Utrecht - Excelsior 2-1 (0-0)
47. Yassin Ayoub 1-0
54. Nacer Barazite 2-0
83. Stanley Elbers 2-1

Gele kaarten: Jeffryn Fortes en Ryan Koolwijk (beiden Excelsior).

Toeschouwers: 18.648.

Scheidsrechter: Richard Liesveld.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée (73. Mark van der Maarel), Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer (82. Kevin Conboy); Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite (87. Andreas Ludwig); Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Opstelling Excelsior:
Tom Muyters; Khalid Karami, Henrico Drost, Jurgen Mattheij, Leeroy Owusu (82. Stanley Elbers); Jeffry Fortes, Ryan Koolwijk, Hicham Faik (70. Kevin Vermeulen); Danilo Pantic (53. Nigel Hasselbaink), Mike van Duinen, Fredy Ribeiro.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht