Troupée: "Ben al 9 jaar bij Utrecht, bevalt goed"

Troupée: "Ben al 9 jaar bij Utrecht, bevalt goed"

Sofyan Amrabat en Giovanni Troupée zijn na het vertrek van Bart Ramselaar naar PSV de belangrijkste exponenten van de opleiding van FC Utrecht. De twee kunnen hun trainer Erik ten Hag wel bekoren.
In het spectaculaire duel met Feyenoord (3-3) staken Amrabat en Troupée er ook bovenuit. "Soef en Gio speelden allebei heel sterk", begint Ten Hag in het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk is het een momentopname, maar dit zijn wel jongens die door kunnen groeien. Ze hebben absoluut de potentie om op termijn ook een volgende stap te maken als ze deze ontwikkeling kunnen doorzetten."

Amrabat moest het stellen met Tonny Vilhena als directe tegenstander. "Soef is een powermachine. De duels met Vilhena waren heerlijk om te zien", aldus de trainer. Ook Troupée beleefde tegenover Eljero Elia een goede middag. "Het begint ermee dat Gio (Troupée, red.) erin slaagt om Eljero Elia plat te leggen", zegt Ten Hag.

Troupée zelf heeft het naar zijn zin bij Utrecht, waar hij nu elke week groeit. "Ik ben al negen jaar bij FC Utrecht. Ik kon toen ook naar Ajax toe, maar ik koos voor FC Utrecht, omdat deze club me het beste gevoel gaf." Amrabat looft Ten Hag: "Wij hebben een trainer die de ballen heeft om er een jonge speler in te zetten."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht