Toen wij uit Harmelen vertrokken (deel 5)...

Toen wij uit Harmelen vertrokken (deel 5)...

Onder het motto ‘In vorm voor nu en later’ volgen FC Utrecht en hoofdsponsor Zorg van de Zaak een half jaar lang hun Health Team. Dit Team volgt een speciaal programma gericht op duurzame leefstijlverandering op het gebied van bewegen en voeding. Ambassadeur is Frans van Seumeren, grootaandeelhouder van FC Utrecht. Hij en zijn vrouw Gonnie zijn eind mei een fietstocht naar de Noordkaap gestart en hopen daarmee de deelnemers van het Health Team te inspireren. Vandaag deel 5 van hun belevenissen, opgetekend door Frans zelf.
Onze vierentwintigste etappe liep van Söråker naar Kramfors. We hadden gekozen voor een alternatieve route langs twee bergkammen. Foute beslissing, vooral toen bleek dat de tweede bergkam over een afstand van dertig kilometer alleen maar uit groot gruis bestond, waardoor we meer gelopen dan gefietst hebben. Gelukkig geen lekke banden. Gesloopt aangekomen en een hotel gevonden.

De vijfentwintigste etappe was van Kramfors naar Sollefteå. Prachtige route langs een rivier met de wind in de rug. De grote Zwedenkaart hebben we om kunnen draaien wat voor ons betekende dat we serieus onderweg zijn. Sollefteå was een skioord, rustig in deze tijd maar in de winter overvol. De afgelopen dagen had ik dikwijls problemen met mijn remblokjes van het achterwiel van mijn hobbelfiets. Soms had ik het idee dat er vijf man op mijn achterrekje zaten waardoor ik knap chagrijnig werd. Op weg naar een restaurant kwamen we in het hotel vast te zitten in de lift. Ik was blij dat Wilco er niet bij was. Na een half uur werden we bevrijd door meer dan twintig keer op de alarmbel gedrukt te hebben. Elke keer kregen we een of andere imbeciel die ons niet verstond en de telefoon er op flikkerde.

De zesentwintigste etappe, van Sollefteå naar Junsele. ‘s Ochtends eerst op zoek gegaan naar een fietsenmaker. De man was blij dat hij eindelijk een klant had. Mijn remmen gemaakt, Gon een nieuwe achterband want die was compleet versleten ondanks dat er bij vertrek uit Harmelen een nieuwe onder gegaan was. We fietsten al een tijdje langs een grote rivier en hadden gekozen voor de overkant van het water, helaas niet de goede beslissing: vier uur gedaan over een afstand van vijfentwintig kilometer. ‘s Middags de andere kant gekozen. In Junsele geslapen boven een restaurant. Alle bezoekers zaten wezenloos voor zich uit staren omdat Zweden net verloren had. Gelukkig hadden ze heerlijke wijntjes in dat restaurant. Dat kom je in Zweden niet vaak tegen.

Zevenentwintigste etappe van Junsele naar Åsele. Goed doorgetrapt, ca. 70 km. over een redelijk vlakke weg, helaas met regen en wind tegen. Ook was het koud. We zijn in Lapland aangekomen, een echte mijlpaal. We kwamen ook een bordje tegen, waarop de afstand naar de Nordkapp stond: 1210 km. We zijn flink op weg. Vanmiddag beland op een camping, in het bezit en gerund door een Nederlandse familie. Ontzettend hartelijk ontvangen en meegegeten met de Hollanders. Kip met patatjes en een biertje erbij, ijsje toe. Overnacht in een romantische stuga.  

No Guts No Glory,

Frans

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht