Thuisploeg gaat door de ondergrens in wedstrijd tegen FC Groningen

Thuisploeg gaat door de ondergrens in wedstrijd tegen FC Groningen

FC Utrecht heeft thuis tegen FC Groningen een harde nederlaag geleden. In Stadion Galgenwaard mocht de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag nimmer aan een overwinning ruiken. De uiteindelijke score, het werd 1-5, was naar eigen zeggen van Ten Hag niet eens geflatteerd.
Bekijk hier onze foto"s

Even lijkt het tij te keren. FC Utrecht vecht tegen FC Groningen vooral tegen zichzelf, maar met het inbrengen van Nacer Barazite vindt er zichtbaar een verschuiving plaats. Barazite vervangt Patrick Joosten en geeft de Utrechters een sprankje hoop. Zivkovic maakt daar dankbaar gebruik van. Met de goede uitgespeelde kans, goed opgezet door Sofyan Amrabat, laat hij doelman Padt graaien. De aansluitingstreffer is een feit.

Kappen en draaien
FC Utrecht staat voor dat moment met 0-2 achter. De eerste tegenslag krijgt de thuisploeg te verwerken in de 14e minuut. Kappen, draaien, bewegen en nog eens kappen. En dan bam, opeens ligt de bal achter Robbin Ruiter. Oussama Idrissi heet de scherprechter. En dat terwijl FC Utrecht zich net een beetje onder de druk van de Groningse opponent had uitgespeeld. FC Utrecht is even helemaal van de kaart.

In de kruising
Bij die ene goal van Idrissi blijft het niet. Net voor rust laat hij zien dat hij voortdurend met scherp schiet. Hij krult de bal op onnavolgbare wijze in de kruising en daarmee krijgt de FC opnieuw een klap. De goal, het is de 0-2, valt vlak voor rust. Er mag nog afgetrapt worden, maar dat is ook het enige. Scheidsrechter Higler stuurt de ploegen richting kleedkamer, waar Erik ten Hag zijn mannen moet opladen voor de tweede helft.

Weggespeeld
Na de aansluitingstreffer van Richairo Zivkovic komt er zand in de motor. Elke kans lijkt raak. De score loopt op. 1-3, door Danny Hoesen notabene. Maar ook 1-4 en in de blessuretijd zelfs de genadeklap. Hoesen tekent aan voor zijn tweede van de avond en op Twitter weet men het wel: als hij scoort, dan klopt er iets niet.

Drukke week
De 1-5 tegen FC Groningen moet snel worden verwerkt. Het is namelijk het begin van een drukke week. Aanstaande donderdag al reist FC Utrecht af naar FC Twente om een start te maken aan een nieuw KNVB Beker-avontuur. De zondag daarna wacht Sparta Rotterdam. Het belooft de meest drukke wedstrijd van het prille seizoen te worden, omdat seizoenkaarthouders een vriend mogen nemen naar het duel.

FC Utrecht – FC Groningen 1-5
0-1         13’ Oussama Idrissi
0-2         44’ Oussama Idrissi
1-2         60’ Richairo Zivkovic
1-3         66’ Danny Hoesen
1-4         80’ Tom van Weert
1-5         93’ Danny Hoesen

Gele kaarten: -
Rode kaarten: -

Toeschouwers: 15.217
Scheidsrechter: Dennis Higler

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée; Menno Koch; Ramon Leeuwin (75’ Willem Janssen); Robin van der Meer (66’ Tafari Moore); Sofyan Amrabat; Yassin Ayoub; Rico Strieder; Patrick Joosten (58’ Nacer Barazite); Richairo Zivkovic; Sebastién Haller

Opstelling FC Groningen:
Padt; Hateboer; Larsen; Memisevic; Davidson; Hiariej; Linssen (75’ van Weert); Jenssen (84’ Reijnen); Idrissi; Hoesen; Mahi (82’ Rusnak)

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht