Ten Hag ziet FC Utrecht top clubs naderen: De aanzetten zien er florissant uit

Ten Hag ziet FC Utrecht top clubs naderen: De aanzetten zien er florissant uit

FC Utrecht werpt zich meer en meer op als de belangrijkste uitdager van de traditionele topclubs in Nederland. Trainer Erik ten Hag is blij met de opwaartse lijn in de Galgenwaard.
"We hebben de eerste wedstrijden van dit seizoen naar behoren gepresteerd. Maar: we hadden negen in plaats van zes punten moeten hebben", zegt Ten Hag op de clubsite. "En: we sloten onze reeks van negen partijen af met twee nederlagen; in Sint-Petersburg tegen Zenit en vervolgens uit tegen FC Groningen. Dat beklijft, en van die nederlagen moeten we leren. Want we hebben ze allebei over onszelf afgeroepen."

"Als we lering trekken uit de fouten die we hebben gemaakt, zit er perspectief in. De aanzetten zien er florissant uit", vervolgt Ten Hag over het niveau van zijn ploeg. "Nu is het zaak dat we dat omzetten in klinkende munt, te beginnen met zondag tegen Roda JC. We hebben de nodige wedstrijden in onze bagage dit seizoen. Als we lering trekken uit de fouten die we hebben gemaakt, zit er perspectief in."

Ook positief is de terugkeer van Rico Strieder. De verdedigende middenvelder is weer helemaal fit na maanden revalideren in verband met een zware knieblessure. "Rico is écht terug. Hij zit zondag bij de wedstrijdselectie", aldus Ten Hag. Mogelijk maakt Manchester United-huurling Matty Willock in dat duel zijn debuut. "Hij staat er goed op."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht