Ten Hag: "Wij zijn moeilijk te verslaan"

Ten Hag: "Wij zijn moeilijk te verslaan"

Trainer/coach Erik ten Hag kijkt vooruit naar het uitduel met PSV.

PSV is zondag de tegenstander van FC Utrecht. In het Philips Stadion begint het duel tussen de Eindhovenaren en de Utrechters om 16.45 uur. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar de partij in de Lichtstad met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht.
“Het is een feit dat we deze week te maken hebben gehad met diverse zieke spelers. Het is bovendien een feit dat ze inmiddels allemaal weer op het veld staan. Woensdag hervatten enkelen de training, gisteren ook en vandaag sluiten de laatste twee aan”, zegt Ten Hag, die de oefensessies van vandaag en morgen gebruikt om onder meer de fitheid van die spelers te beoordelen. “Vervolgens is het zaak een competitief team samen te stellen. Een team dat PSV kan verslaan.”

Moeilijk te verslaan
Want dat is de klus die nu bovenaan het ‘To Do-lijstje’ van FC Utrecht staat: PSV-uit. Statistieken over de edities van de afgelopen 46 seizoenen? Ach, natuurlijk kent de oefenmeester van FC Utrecht ze. Maar hij hecht er weinig waarde aan. “Ik leef in het heden. Wij zijn voor iedere opponent moeilijk te verslaan.”

‘We voetballen steeds beter’
“Afgelopen weekend, toen we met 1-0 wonnen van sc Heerenveen, gingen we door een barrière heen. Het is zaak dat vaker te doen”, aldus Ten Hag. “Het is geen automatisch gegeven dat wij in Eindhoven drie punten pakken. Maar het is ook geen automatisch gegeven dat PSV ze pakt. Deze groep presteert al anderhalf jaar zeer behoorlijk. We voetballen steeds beter. Vorig weekend hadden we het tijdens de tweede helft moeilijk, maar we overleefden. Dat geeft een boost.”

Vertrouwen
En zondag? “Dat is een meetmoment met een topploeg”, vertelt Ten Hag. De oefenmeester weet dat zijn spelers weten wat ze te doen staat. De taken zijn duidelijk, voor iedereen. “Daar werken we door het jaar heen hard aan. Dat zag je onlangs tijdens Go Ahead Eagles-uit ook. Toen wisten ook de jongens die toen werden ingepast A wat ze moesten doen en B hadden ze hun basisplek verdiend. De manier waarop zij het invulden, geeft vertrouwen. Er is interne concurrentie.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht