Ten Hag: "We waren niet goed genoeg vandaag"

Ten Hag: "We waren niet goed genoeg vandaag"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op het duel met ADO Den Haag (1-1).

FC Utrecht bleef vanmiddag in Stadion Galgenwaard steken op 1-1 tegen ADO Den Haag. De Utrechters hadden op meer gehoopt in het duel met de hekkensluiter, zo vertelde trainer/coach Erik ten Hag tijdens de persconferentie die FCUtrecht.nl bijwoonde.
“Maar we waren niet goed genoeg om de drie punten over de streep te trekken vandaag”, opende de oefenmeester van de Utrechters zijn nababbel, nadat trainer Alfons Groenendijk van ADO Den Haag zich bijzonder lovend had uitgesproken over de FC uit de Domstad. “We begonnen wél goed. Speelden goed positiespel. Al verzuimden we een paar keer om op het juiste moment de spitsen in te spelen.”

Na een kwartier nam ADO Den Haag de leiding in Utrecht. “Dat doelpunt ontstond uit een concentratiefout. Twee keer slecht het duel aangaan… We trapten toch in dat valletje. Daarna brak een fase aan waarin we het lastig hadden. We waren ontzettend slordig in de passing.”

Vlak voor rust was er dan toch de 1-1. “Prachtig positiespel”, aldus Ten Hag. “Precies zoals we dat bedoelden.”
Fijn ook dat Richairo Zivkovic kon scoren, merkte Ten Hag op. De spits had zich tijdens de trainingen al op een positieve manier gemanifesteerd. “Zo wil je dat zien. Ervoor knokken. Dit doelpunt kan Richairo net even dat zetje geven, met het oog op de komende periode.”

“Na de rust ging het tempo omhoog. Maar we waren te ongeduldig en maakten het ADO Den Haag te makkelijk. Zij konden dicht bij elkaar blijven”, zei Ten Hag. “Er zet daardoor steeds wel iemand van ADO Den Haag tussen in de eindfase van onze aanvallen.”

In de tweede helft gaf FC Utrecht niet of nauwelijks nog kansen weg. “De verdedigende organisatie stond goed. Maar het is doodzonde dat we tegen ADO Den Haag, de nummer achttien van de ranglijst, niet de drie punten in eigen huis hebben gehouden.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht