Ten Hag: "We speelden ze in de kaart"

Ten Hag: "We speelden ze in de kaart"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de oefenpartij tegen FC Ufa.

FC Utrecht liep aan tegen een 0-1 nederlaag vanavond (woensdag) in Kirchdorf in Tirol. In de Leerberg Arena was de Russische Premier League-ploeg FC Ufa te sterk voor de formatie van trainer/coach Erik ten Hag. FCUtrecht.nl sprak na de partij met de oefenmeester.
“Je kunt het je niet veroorloven zo aan de wedstrijd te beginnen. Dan speel je ze precies in de kaart”, legt Ten Hag direct de vinger op de zere plek. FC Utrecht incasseert tegen FC Ufa al na twee minuten een treffer; het blijkt de enige van de avond te zijn.

De spelers van FC Ufa stonden letterlijk en figuurlijk te trappelen om aan de partij te beginnen. Toen de Utrechters nog aan hun warming-up werkten, stelden de Russen zich al in wedstrijdtenue op. “Dan weet je dat je te maken krijgt met een geïrriteerde tegenstander, die er vanaf de eerste minuut vol op zal klappen. Wij namen de wedstrijd niet goed aan. Dat heeft te maken met scherpte. Het is een vorm van naïviteit. Wij trapten erin.”

“Er zaten ook heel goede fases en situaties tussen. Ik ben content met de uitvoering van de speelwijze”, vertelde Ten Hag langs de lijn van het veld in Oostenrijk. “Ten opzichte van zondag hebben we vooruitgang geboekt.”

FC Utrecht kreeg tegen FC Ufa de nodige kansen. “We lieten er ook veel toe. Te veel. Maar ik zie ontwikkeling en zie de spelers groeien. We zetten om waar we op trainen.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht