Ten Hag: "We moeten toegroeien naar een winning attitude"

Ten Hag: "We moeten toegroeien naar een winning attitude"

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt vooruit op het uitduel met sc Heerenveen.

De openingsdans van de tweede speelronde van dit seizoen van de Eredivisie wordt gedaan door sc Heerenveen en FC Utrecht. In het Abe Lenstra Stadion treffen beide ploegen elkaar morgen (vrijdag) vanaf 20.00 uur. FCUtrecht.nl sprak met Ten Hag in aanloop naar de partij in Friesland.
‘Een aantal spelers moet nog stappen maken’, was één van de conclusies die Ten Hag trok na afloop van FC Utrecht – PSV; een partij waarin de landskampioen het voetballend in veel fases van de wedstrijd aflegde tegen de Utrechters, die desalniettemin met lege handen achterbleven (1-2). “Het is de start van de competitie. Zo’n eerste fase moet je door. We hebben nog wat scherpte nodig”, aldus Ten Hag. “PSV hadden we kunnen kloppen. Dat lieten we na. We hebben nauwelijks iets toegestaan, qua kansen, tegen de beste ploeg van Nederland in mijn ogen.”

Winning attitude
FC Utrecht’s missie? “We moeten toegroeien naar een winning attitude. Sterker en slimmer zijn in bepaalde fases en situaties. Doen we dat, dan gaan wij wedstrijden winnen”, zegt de oefenmeester van de ploeg uit de Domstad.

‘Vertrouwen getankt’
“We hebben deze week goed gewerkt”, vervolgt Ten Hag. “En morgen, tegen sc Heerenveen, moeten we weer beter zijn dan we afgelopen weekend tegen PSV waren. We hebben tegen PSV vertrouwen getankt. Mijn team kennende gaan we nu heel snel meer stappen zetten.”

Stap in de goede richting
Afgelopen week oefende een FC Utrecht-elftal tegen Feyenoord 2. Een mooie sportieve test tussen twee sterke ploegen. “Sean Klaiber, bijvoorbeeld, maakte tegen Feyenoord 2 negentig minuten. Dat is heel positief, dat hij dat ritme heeft opgedaan. Het is een stap in de goede richting.”

Steeds weer presteren
Met zijn optreden tegen PSV maakte Sofyan Amrabat, afkomstig uit de opleiding van FC Utrecht, een goede indruk. “Hij koppelde tijdens die wedstrijd kracht aan rendement. Dat is een goede ontwikkeling, waarvan ik hoop dat die zich doorzet.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht