Ten Hag: "We moeten nu van ons afbijten"

Ten Hag: "We moeten nu van ons afbijten"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de bekerwedstrijd tegen FC Twente.

Het toernooi om de KNVB Beker begint voor FC Utrecht morgen (donderdag) met een uitwedstrijd tegen FC Twente. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van de FC uit de Domstad in aanloop naar het cupduel met de Tukkers. 
“Dit moet een wake up call geweest zijn. Zoals tegen FC Groningen, gaat het niet.” Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht windt er geen doekjes om. Het moet morgen, en in alle partijen die volgen, een heel stuk beter dan afgelopen vrijdag tegen de Groningers, die gulzig naar een 1-5 zege counterden in Stadion Galgenwaard. “Het systeem dat we spelen, vergt een ontzettende taakdiscipline van de spelers”, weet Ten Hag. “Dat moet je kunnen opbrengen. Na de 1-2 dacht ik: ‘we zitten weer in de wedstrijd’. Maar dat bleek niet het geval. Fouten zijn inherent aan het voetbal. Het gaat erom hoe je daar mee omgaat.”


Dag en nacht mee bezig
“We moeten nu van ons afbijten”, vervolgt de oefenmeester van de Utrechters in de skybox die grenst aan juist dat deel van het FC Utrecht Museum dat is toegespitst op bekervoetbal. De vitrines vol unieke memorabilia en natuurlijk de drie ‘Dennenappels’ doen bij menig Utrechter het hart sneller kloppen. “We lopen achter de feiten aan en alleen wij kunnen dat veranderen. Daar zijn wij, en dan bedoel ik de staf en de spelers, dag en nacht mee bezig.”

‘Gemerkt hoe mooi het kan zijn’
Het KNVB Bekerintermezzo van deze week doet herinneringen aan de vorige bekercampagne opborrelen. FC Utrecht bereikte afgelopen seizoen de finale. Het gros van de huidige selectie maakte die mee. “We hebben gemerkt hoe mooi het kan zijn, de KNVB Beker”, aldus Ten Hag. “Het is alles waard om alles af te roepen in de wedstrijd van morgen tegen FC Twente, om ervoor te zorgen dat we de volgende ronde bereiken.”

Gas geven
Met de fitheid van de spelersgroep zit het wel snor. “De spelers kunnen het afroepen. Ze hebben het in zich om donderdagavond tegen FC Twente en vervolgens zondagmiddag alweer tegen Sparta Rotterdam vol gas te geven.”

‘Goede ontwikkelingen’
Extra prettig in dat kader is de naderende rentree van de verdedigers Mark van der Maarel en Sean Klaiber. “Mark is weer aangesloten bij de groepstraining en Sean is op de terugweg. Dat zijn goede ontwikkelingen.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht