Ten Hag: "We hebben een competitieve ploeg"

Ten Hag: "We hebben een competitieve ploeg"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de voorbereiding en vooruit op het treffen met PSV.

Voor FC Utrecht begint vandaa(zaterdag) de competitie met een thuiswedstrijd tegen PSV. Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt op FCUtrecht.nl vooruit op de competitiestart en kijkt terug op de voorbereiding.


“De lessen die we afgelopen weekend in Berlijn tegen 1. FC Union Berlin hebben geleerd, moeten we meenemen. We hebben bewust voor een duel met een ploeg als Union gekozen in de laatste week voor de start van de competitie”, legt Ten Hag uit. “Een ploeg uit de top van de Tweede Bundesliga, die mentaal en fysiek zeer krachtig is. Dat vereist weerbaarheid. Die miste ik in het laatste halfuur bij ons. Maar ik heb ook veel positieve dingen gezien in Duitsland. Om wedstrijden te winnen, moeten we als team en qua weerbaarheid een stap zetten.”

Gedoseerd teruggebracht
De voorbereiding op het nieuwe seizoen was er één die uit méér bestond dan het duel in Berlijn, uiteraard. De aanloop naar de competitiestart duurde meerdere weken, besloeg de nodige vriendschappelijke duels. “De voorbereiding is een heerlijke periode”, aldus Ten Hag. “Je kunt werken aan je ploeg. De basis die we vorig seizoen hebben gelegd, daarmee konden we nu verder; al hielden we ondertussen wel voortdurend rekening met het vertrek van één of enkele spelers. Voetballend gezien heb ik goede dingen gezien. Ik ben er blij mee dat Robbin Ruiter, Sean Klaiber, Kevin Conboy, Yassin Ayoub en Bart Ramselaar weer inzetbaar zijn. Dat zijn stuk voor stuk spelers die in de laatste fase van afgelopen seizoen in de lappenmand zaten. We hebben die gedoseerd teruggebracht.”

‘Spelers en team ontwikkelen’
Veel inkomende transfers waren er bij FC Utrecht niet. “De selectie is wat minder breed dan vorig seizoen. Dat heeft te maken met enerzijds het feit dat de club ervoor kiest een financieel solide beleid te voeren en anderzijds met het feit dat de jeugd hier een kans geboden wordt. Aan ons, als technisch kader, de taak om de spelers individueel en het team als geheel te ontwikkelen. We hebben een competitieve ploeg.”

De lat
Of FC Utrecht nu verder is dan een jaar geleden? “Op alle facetten – team, tactisch, mentaal, technisch en fysiek – hebben we heel veel winst behaald. We zijn vele stappen verder dan een jaar geleden. Nu moet het in elkaar vallen”, stelt Ten Hag. “Een goede start is daarbij prettig. Vorig seizoen hebben we een topprestatie neergezet. Nu beginnen we weer op nul. De lat ligt hoog, wij als staf willen die alleen maar hoger leggen. Hoe dat uitpakt? Dat zien we in mei, volgend jaar.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht