Ten Hag: "We gaan vol voor de overwinning"

Ten Hag: "We gaan vol voor de overwinning"

FC Utrecht speelt morgen (woensdag) een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Trainer/coach Erik ten Hag blikt op FCUtrecht.nl vooruit op het duel dat om 18.30 uur begint.
“We hebben aan de wedstrijd tegen Ajax een gevoel overgehouden dat als verlies aanvoelde. Vooraf teken je misschien voor een 2-2 uitslag in de Amsterdam ArenA”, zegt trainer/coach Ten Hag over de partij van zondag. FC Utrecht stond vijf minuten voor tijd met 0-2 voor, maar de wedstrijd eindigde dus in een remise. “We moeten onze lessen leren. En ons beseffen dat kleine momenten in grote wedstrijden heel bepalend zijn. Je kunt niet denken dat je er al bent. In die valkuil zijn we gevallen. Al hebben we tegen Ajax natuurlijk wel een uitstekende prestatie geleverd.”

Goed zijn
Dat zal de ploeg morgen weer moeten doen, maar dan in Stadion Galgenwaard en met De Graafschap als tegenstander. “Wij zullen een heel goede prestatie neer moeten zetten. We moeten goed zijn om resultaat te behalen”, aldus Ten Hag. “En in dit geval houdt resultaat in: een overwinning. Daar gaan we vol voor. Als het kan met attractief voetbal, maar dat is niet noodzakelijk. De drie punten zijn belangrijk om in de race te blijven voor de vierde plek, die aan het einde van de rit recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Europa League.”

‘Energie stoppen in De Graafschap-thuis’ 
Europees voetbal; het kan ook via de KNVB Beker worden afgedwongen. Dan moet in de finale met Feyenoord worden afgerekend. Zondag staat die wedstrijd op de rol. “De ploeg geeft mij de indruk er goed mee om te gaan”, zegt Ten Hag over de naderende eindstrijd. “Het is een thema dat we niet geforceerd vermijden. Dan krijg je een verkeerde focus. Maar de allerbelangrijkste wedstrijd is altijd de eerstvolgende. Dat is De Graafschap-thuis. Daar stoppen we nu onze energie in.”

Kum terug
Chris Kum keert terug van een schorsing en kan meedoen in het duel met de Superboeren. Voor Robbin Ruiter komt de partij tegen de Gelderlanders nog te vroeg. “We hopen dat Robbin zondag kan keepen”, zegt Ten Hag. “Of dat realistisch is, zal de komende dagen blijken. Gelukkig hebben wij in Filip Bednarek een goede vervanger achter de hand, zo hebben de laatste twee wedstrijden getoond.”Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht