Ten Hag: "We creëerden te weinig kansen"

Ten Hag: "We creëerden te weinig kansen"

Aan een heel sterke reeks van FC Utrecht kwam vanavond (donderdag) in het zuiden van Limburg een einde. De Utrechters verloren in het Parkstad Limburg Stadion met 1-0 van Roda JC Kerkrade. FCUtrecht.nl zocht een plekje op in de persruimte van het voetbalstadion in Kerkrade en schreef mee met de nabeschouwing van trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht.

 
“We zijn hier tegen een volkomen onnodige nederlaag aangelopen”, begon Ten Hag zijn nababbel in een drukke perszaal in Kerkrade. “We controleerden de wedstrijd, domineerden misschien zelfs wel. Maar we creëerden nauwelijks kansen”, legde de oefenmeester direct de vinger op de pijnlijke plek.

“Het ontbrak bij ons aan doelgerichtheid”, ging Ten Hag verder. “We maakten in de eindfase van het spel onvoorstelbaar veel foute keuzes vanavond. En, en dat telt ook mee, Roda JC heeft vanavond goed verdedigd”, gaf hij de ploeg van trainer Darije Kalezic een pluim.

Na de break zag Ten Hag een spelbeeld dat veel leek op dat van de eerste helft: een zich terugtrekkend Roda JC en een FC Utrecht dat veel in balbezit was. “Nog steeds hadden we de wedstrijd onder controle”, aldus Ten Hag. “En we kregen enkele kansen. Maar die honderd procent wilskracht en en overtuiging die de voorbije weken onze kracht was, die ontbrak. Als je in topsport wilt winnen, moet je alles geven. Als je dan de 1-0 bekijkt; een standaardsituatie. Wij kregen een corner, en vijf seconden later incasseerden we een treffer. We verzuimden handelingen uit te voeren die je zou mogen verwachten op dit niveau.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht