Ten Hag: "Vaker de trekker overhalen"

Ten Hag: "Vaker de trekker overhalen"

FC Utrecht treft, een week na het treffen met Heracles Almelo, dit weekend opnieuw een directe concurrent. NEC komt zondag op bezoek in Stadion Galgenwaard. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag alvast vooruit op het duel met de Nijmegenaren.
“We trainden besloten vanmorgen. De rust, dat is één. En je wilt je tegenstander niet wijzer maken dan ze al zijn”, motiveerde oefenmeester Ten Hag zijn reden voor het achter gesloten deuren afwerken van één van de trainingen van deze week. “Het was een prima training.”

Geduld bewaren
Een training waarin de focus lag op het duel met zondag, het treffen met NEC. Dat, evenals FC Utrecht, volop in de strijd is om de play-offs om Europees voetbal. Afgelopen weekend troffen de Utrechters in Almelo ook al een rechtstreekse concurrent in Heracles Almelo. “Ik was met name tevreden over het positiespel dat we daar speelden. We waren vrij dreigend. We hadden meer kansen kunnen uitspelen. Tegen goed georganiseerde ploegen moet je je geduld bewaren”, aldus Ten Hag. “Over het resultaat, 1-1, was ik niet tevreden. Als je zo goed speelt, moet je ook de punten meenemen.”

‘Vaker de trekker overhalen’
“Het vertrouwen nemen we mee richting zondag. Daarop moeten we voortborduren”, vindt Ten Hag. “Maar je moet dan wel de goals maken. De momenten herkennen waarop je doeltreffend moet zijn. Want het gáát om het resultaat. Een goed spelniveau is daarvoor de basis. Tegen NEC moeten we vaker wél de trekker overhalen.”

Ayoub weer inzetbaar
Middenvelder Yassin Ayoub is naar verwachting zondag weer inzetbaar. Dat geldt ook voor Nacer Barazite, die eerder deze week ziek was. Niet beschikbaar zijn, naast doelman Robbin Ruiter, ook de verdedigers Sean Klaiber, Kevin Conboy en Jeff Hardeveld. Klaiber en Conboy hebben de veldtrainingen deze week wel hervat. Hardeveld is succesvol geopereerd, maar komt dit seizoen niet meer in actie.

‘Geweldig voor Filip’
Filip Bednarek staat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid onder de lat. “Hij is er klaar voor”, weet Ten Hag. “Filip is heel dit seizoen al een heel belangrijke speler. Door de beleving en de professionaliteit die hij met zich meebrengt. En door zijn spel in de wedstrijden van Jong FC Utrecht, dat ook dankzij zijn goede keeperswerk zo hoog op de ranglijst staat. Filip staat heel stabiel te keepen. Nu mag hij het in de Eredivisie gaan bewijzen. Dat is geweldig voor Filip.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht