Ten Hag: "Twee punten minder dan verdiend"

Ten Hag: "Twee punten minder dan verdiend"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op het uitduel met sc Heerenveen.

FC Utrecht en sc Heerenveen deelden vanavond (vrijdag) de punten. In Friesland eindigde een onderling treffen in 2-2. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“De toeschouwers hebben hier vanavond denk ik een enerverend duel gezien”, begon Ten Hag zijn nababbel in de drukbezochte perskamer van de Heerenveense voetbaltempel. “Met aanvankelijk een beter sc Heerenveen. Door passief verdedigen incasseerden we de 1-0. We waren te laat, kwamen niet in de duels”, vertelde de oefenmeester.

Vanuit de controle dominant
Maar FC Utrecht richtte zich op, daar in Friesland. “We bleven onverstoorbaar, rustig en trokken het spel naar ons toe. Op dat moment volgde onze beste fase van de wedstrijd. Daarin lieten we uitstekend veldspel zien”, zei Ten Hag. “We verplaatsten het spel van kant naar kant, speelden goed tussen de linies. En we kwamen terecht op een 1-2 voorsprong. Vanuit de controle waren we dominant. Zo wil je het graag zien.”

1-3 had gekund, 2-2 werd een feit
“In de tweede helft hadden we nog altijd controle en hielden we sc Heerenveen ver van ons doel, al kwamen we zelf minder vaak in de buurt van hun goal. Haller kreeg een kans, dat had de 1-3 moeten zijn”, gaf Ten Hag aan. “Snel daarna was er een penaltysituatie. Dat had opnieuw de 1-3 moeten opleveren. Vanuit een corner, een dubieus moment, incasseerden we in plaats daarvan de 2-2. sc Heerenveen ging vanaf dat moment stormen en dan mag je uiteindelijk nog blij zijn met een punt, al hadden we er drie verdiend. Dat is doodzone, maar met het veldspel dat we vandaag lieten zien, kunnen we verder.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht