Ten Hag stoomt Haller klaar voor de Premier League

Ten Hag stoomt Haller klaar voor de Premier League

Hij stond even droog, maar na 523 doelpuntloze minuten is Sébastien Haller weer aan het scoren. Zowel in de beker (PSV) als in de competitie (Cambuur). Komende zomer wil hij naar de Premier League.  Dan is er nog volop werk aan de winkel, zegt FC Utrecht-trainer Erik ten Hag, die hem graag klaarstoomt voor Engeland. 
Als Erik ten Hag aan Sébastien Haller in de bekerwedstrijd tegen PSV denkt, verschijnt er een twinkeling in zijn ogen. ,,In Eindhoven stond er geen maat op hem, hè?""

De Utrecht-trainer genoot vooral van het effect dat Hallers optreden had op de gemoedstoestand van zijn directe tegenstander, Hector Moreno. ,,Je zag constant de paniek in zijn ogen. Zijn blik zei: van Haller is vandaag niet te winnen. Sébas fungeerde als aanspeelpunt, koos de diepte, was niet van de bal af te krijgen en maakte een geweldige goal.""

Voor Ten Hag is het zo klaar als een klontje dat zijn pas 21-jarige pupil klaar is voor de top. De Nederlandse welteverstaan. ,,Wil hij in Engeland slagen, dan moet hij groeien qua fysiek. In de Premier League speelt hij tegen tegenstanders die twee meter lang en twee meter breed zijn en tóch goed kunnen voetballen. Hij is al groot en sterk voor zijn leeftijd, maar er moet nog wat bij.""

Een speler slaagt volgens Ten Hag na een transfer alleen als hij zich rap weet aan te passen aan het hogere niveau en de andere wetten. Haller kan dat, verwacht de Tukker. ,,Bij Utrecht heeft hij zich ook aangepast. De kunst van het scouten is dat soort spelers eruit te pikken.""

Bij die woorden gaan de gedachten terug naar het Spaanse trainingskamp van FC Utrecht begin 2015. In de eerste trainingen maakte Haller geen beste indruk. Tot de donderdagmiddagsessie. Haller wist vanuit alle hoeken en standen het doel te vinden.

,,Hij heeft dus snel doorgekregen wat er van hem gevraagd werd. In Engeland krijgt hij nog betere spelers om zich heen, hij is een jongen die zal meegaan in hun niveau. Niet alle spelers is dat gegeven, dat heeft met karakter te maken. Je ziet vaak genoeg dat juist daarom spelers uit de Nederlandse subtop het niet redden. Spelen in de top is totaal iets anders dan spelen tegen de top. Je moet er elke wedstrijd staan.""  

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht