Ten Hag: "Punt vandaag maximaal haalbare"

Ten Hag: "Punt vandaag maximaal haalbare"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de laatste partij van het kalenderjaar.

FC Utrecht neemt een punt mee naar huis na het bezoek aan het Parkstad Limburg Stadion. In Kerkrade bleef het tegen Roda JC 0-0. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Laat ik beginnen met het meest belangrijke moment van de partij, dat zich al in de eerste minuut voordeed. Een vrije trap, van waaruit Willem Janssen een goal maakte. Op die situatie hadden we gisteren getraind, omdat we vanuit onze analyse wisten dat er op die plek mogelijkheden lagen”, vertelde Ten Hag. “We hadden een situatie neergezet die we fantastisch uitvoerden. Als je dan achteraf de beelden ziet, en ziet dat het een reglementaire goal is, dan is dat ontzettend wrang. Het is bepalend voor het verdere verloop van de partij.”

Met aanvallende intenties kwamen de Utrechters naar Kerkrade. “Als het dan snel 0-1 wordt, dan moet de tegenstander op zijn beurt ook wat meer het initiatief nemen en wordt het een stuk makkelijker spelen”, stelde Ten Hag.

“De beginfase van de wedstrijd was onze beste fase”, ging de oefenmeester verder. “We speelden prima positiespel.”
Maar al snel moest Ten Hag aanvoerder Willem Janssen vervangen. De captain viel met een blessure uit. “Drie duels in zes dagen waarvan twee duels op kunstgras, dat eist dan zijn tol. Na het uitvallen van Willem werd de wedstrijd stroperiger en kreeg ook Roda JC kansen, van waaruit ze ook gevaarlijk werden. We kwamen hier voor de volle winst, maar gaandeweg de tweede helft bleek dat een punt vandaag het maximaal haalbare was.”

“Aan het einde van de rit zijn we met dit punt tevreden. In een week waarin we drie wedstrijden moesten spelen een zege boeken in de competitie, doorbekeren en vervolgens hier in Kerkrade een punt pakken, dat samen maakt een uitstekende week”, zei Ten Hag. “We hebben een uitstekend half jaar achter de rug. De laatste weken hebben we uitstekend gespeeld, attractief voetbal laten zien en veel punten gepakt. We hebben ons gepositioneerd en daarop kunnen we in 2017 voortborduren.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht