Ten Hag: "Prachtig mooie punten"

Ten Hag: "Prachtig mooie punten"

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt terug op de eerste uitzege van dit seizoen.

FC Utrecht was vanavond (zaterdag) met 0-1 de baas over Willem II. In de blessuretijd van een wedstrijd die door de Utrechters werd gedomineerd, sloeg Sébastien Haller toe. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie in het Koning Willem II Stadion en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Goed, iedereen heeft kunnen zien dat we deze overwinning boekten dankzij een doelpunt in de dying seconds. Daarmee ben ik natuurlijk ongelooflijk gelukkig”, begon een goedgehumde Ten Hag zijn nababbel in de drukbezochte perszaal van het Koning Willem II Stadion.

FC Utrecht speelde een uur lang met een man meer, nadat Willem II’s Fran Sol een rode kaart kreeg voor natrappen op Nacer Barazite. Willem II zakte in ondertal ver terug. “Ze hielden het achterin heel goed dicht. Wij waren te weinig dynamisch, te voorspelbaar en speelden in een te laag tempo. Dat was niet goed. Wat wel goed was, was dat we vanuit de taakdiscipline bleven spelen. We gaven niets weg, maar hielden er wel druk op.”

“We kwamen tot voorzetjes, schotjes. Het was veel blaffen, weinig bijten”, zette Ten Hag nog een kritische noot bij de prestatie van zijn ploeg.

Maar waar het om te doen was, dat waren de drie punten. En die nam FC Utrecht mee naar huis. “Willem II is een prima ploeg, met prima spelers. Ik ben er gelukkig mee dat we hier hebben gewonnen. Dit zijn prachtig mooie punten.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht