Ten Hag: "Op de juiste momenten gescoord"

Ten Hag: "Op de juiste momenten gescoord"

Een driepunter voor FC Utrecht vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag legde directe concurrent NEC met 3-1 over de knie. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie na afloop van het duel met de Nijmegenaren en schreef mee met de analyse van Ten Hag.
“Ik heb vandaag een geweldige wedstrijd gezien, met daarin twee heel goede ploegen”, opende Ten Hag zijn nabeschouwing. “Wij waren zestig minuten de bovenliggende partij, NEC dertig minuten. Zij waren dat met name tijdens de eerste helft, waarin we het in een fase niet voor elkaar kregen en afspraken niet nakwamen. Dat is kwalijk. Daardoor moesten we in de achteruit.”

FC Utrecht kwam na drie minuten op een 1-0 voorsprong. “Dan was er een penaltymoment, vlak voor rust. Gaat die bal op de stip en scoren wij, dan is het 2-0 en klaar. Maar NEC maakte juist op dat moment de 1-1. Dan is het in de rust een kwestie van de scherven bij elkaar rapen”, ging Ten Hag verder. “We hebben de spelers op hun taken gewezen, gezegd dat ze het samen moeten doen en dat als ze deze wedstrijd willen winnen, ze dat op wilskracht kunnen doen.”

“Vanaf de eerste minuut van de tweede helft grepen we NEC bij de strot en we lieten niet meer los”, vervolgde de oefenmeester van FC Utrecht, dat nu op de vierde plaats in de Eredivisie staat. “NEC kwam er niet meer uit. Wij hebben op de juiste momenten gescoord. Nacer Barazite viel in met een goal en een assist; geweldig.”

En dan was er nog het uitvallen van Yassin Ayoub. Vlak voor tijd ingevallen, een paar minuten later alweer van het veld af met een blessure. “Een domper op een prachtige middag”, zei Ten Hag. “We moeten de diagnose afwachten.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht