Ten Hag: "Om te winnen moet je goed zijn"

Ten Hag: "Om te winnen moet je goed zijn"

FC Utrecht trok vanavond (zondag) in De Kuip aan het kortste eind. In de finale van de KNVB Beker verloren de Utrechters met 2-1 van Feyenoord. FCUtrecht.nl schreef mee met de analyse die trainer/coach Erik ten Hag gaf tijdens de persconferentie in het stadion aan de Olympiaweg.




Mijn felicitaties gaan uit naar Feyenoord”, trapte Ten Hag zijn nababbel af. “Het is prachtig voor ze dat ze de KNVB Beker hebben gewonnen. Wij hadden hem ook heel graag gewonnen, maar dan moet je goed zijn. En mag je geen schrijnende fouten maken. Dat hebben we vandaag wel gedaan”, aldus de oefenmeester van de Utrechters.

FC Utrecht kwam moeilijk onder de druk van Feyenoord uit in De Kuip. “We gingen te ver achteruit”, zei Ten Hag. “We hadden niet het initiatief in het defensieve opzicht. Er waren wel degelijk counterkansen, maar we maakten heel slechte keuzes aan de bal. Waren daarin ontzettend slordig. We speelden te weinig onder de druk uit, terwijl daar juist wel kansen lagen.”

De wedstrijd was nog niet zo lang onderweg, toen Nacer Barazite een bal voorzette. Zowel Willem Janssen als Mark van der Maarel kon net niet intikken. “Valt zo’n bal goed, dan geeft je dat misschien een steuntje in de rug. Dat bleef uit. De 1-0 viel uit een snelle tegenstoot. ‘We moeten ervoor zorgen dat we verder vooruit verdedigen’, hebben we in de rust gezegd. ‘Feyenoord tot fouten dwingen’.”

Snel na de break kwam FC Utrecht dankzij een doelpunt van Ramon Leeuwin op 1-1. “We toonden meer moed en overtuiging. Maar gingen na de gelijkmaker toch weer te veel achteruit. Dat was jammer.”

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht