Ten Hag: "Nu verdere stappen maken"

Ten Hag: "Nu verdere stappen maken"

FC Utrecht en RCD Espanyol speelden vanavond (dinsdag) in Stadion Galgenwaard gelijk. Na een vroege openingstreffer van Sébastien Haller bepaalde kort na de rust Espanyol-vedette José Antonio Reyes Calderon de eindstand op 1-1. FCUtrecht.nl zocht na afloop van het duel trainer/coach Erik ten Hag op in de mixed zone van Stadion Galgenwaard.
“Tegen Espanyol, een team dat speelt in de topcompetitie die de Primera División is, hebben we heel behoorlijk gespeeld”, concludeerde Ten Hag. “Je ziet dat in een wedstrijd als deze details worden afgestraft. Dat moeten we verder uitscherpen.”

Nog tien dagen
Maar in zijn algemeenheid, zo vond Ten Hag, speelde zijn ploeg een prima partij. “Het is nu aan ons verdere stappen te maken, met het team en het individu. We hebben nog tien dagen tot de competitiestart.”

Meters maken
Voor het eerst deze voorbereiding speelde FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. “Dat is prettig, want dan speel je op een veld dat reële afmetingen heeft. Afmetingen zoals je die ook in competitieverband treft”, zei Ten Hag. “Dat troffen we tot nu toe alleen in Herentals, waar we tegen Lierse SK speelden. En vandaag dus. Zo kom je in de afstanden die je in de competitie ook moet afleggen.”

Voetballend vermogen koppelen aan juiste mentaliteit
“Ik weet dat we heel veel voetballend vermogen hebben”, ging Ten Hag verder. “Dat moeten we koppelen aan de juiste mentaliteit. Een team zijn, een team blijven. Kunnen omgaan met tegenslagen. Over tien dagen moeten we in de gevechtsmodus staan.”

Lichtpunt
Individueel kon je er tal van lichtpunten uithalen, uit FC Utrecht – Espanyol. Maar aan twee woorden had je genoeg om het allergrootste lichtpunt te benoemen. Ten Hag: “Het team.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht