Ten Hag: "Leren hoe we een wedstrijd winnen"

Ten Hag: "Leren hoe we een wedstrijd winnen"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op duel met koploper, dat in Stadion Galgenwaard in 3-3 eindigt.

FC Utrecht speelde vanavond (zondag) gelijk tegen Feyenoord. In Stadion Galgenwaard eindigde het duel met de Rotterdamse koploper in 3-3. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie na afloop van de partij en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd verliet doelman Robbin Ruiter per brancard het veld. “Om mee te beginnen: het voorval met Robbin Ruiter”, aldus Ten Hag. “Daar gaat, los van de wedstrijd, mijn eerste aandacht naar uit. Ik kan er weinig over zeggen op dit moment; door medici wordt hij onderzocht. Zijn uitvallen hangt als een zwarte sluier over deze wedstrijd.”

“De wedstrijd dan. Feyenoord komt op bezoek, de koploper. Het is terecht dat ze dat zijn. Ze zijn ontzettend solide en krijgen weinig goals tegen; dat waren er dit seizoen tot nu toe zeven. Bovendien scoren ze heel gemakkelijk en spelen ze goed”, aldus Ten Hag. “Voor ons was deze wedstrijd een meetmoment. Wij zijn groeiende. Ook vandaag hebben we dat weer gezien. De beste ploeg van Nederland van dit moment had problemen met onze speelwijze.”

“Ik heb genoten van onze ploeg, tot aan de slotfase”, ging de oefenmeester verder. “We hebben veel grote talenten in onze ploeg. Die moeten nog leren hoe je een wedstrijd moet winnen, hoe je de punten over de streep moet trekken. Op het einde was het één en al naïviteit bij ons.”

Daardoor konden de Rotterdammers tot 3-3 terugkomen. Desalniettemin speelde FC Utrecht grote delen van de partij ijzersterk. “Je ziet de ongelooflijke groei die deze ploeg doormaakt. Daar ben ik zeer tevreden over.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht