Ten Hag: "Juist nu je veel meer weren"

Ten Hag: "Juist nu je veel meer weren"

FC Utrecht ging vanmiddag (zondag) over de knie in de Grolsch Veste. Daar was FC Twente met 3-1 te sterk voor de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag. Na 34 minuten stond het al 3-0 voor de Tukkers. Vlak voor het einde deed Ruud Boymans namens de Utrechters wat terug. FCUtrecht.nlbezocht de persconferentie en schreef mee met de analyse van Ten Hag.
“Na acht minuten gespeeld te hebben, keken we tegen een 2-0 achterstand aan. We waren niet voorbereid om deze wedstrijd hier vandaag te winnen”, uitte de oefenmeester zijn onvrede. “We wisten dat we in de laatste linie dingen moesten oplossen. Dat we te kampen hadden met vier blessures”, wees Ten Hag op de afwezigheid van Kevin Conboy, Sean Klaiber, Ramon Leeuwin en Louis Nganioni. “Maar juist dat moet je je veel meer weren.

Verantwoordelijkheden
Maar daarvan was dus geen sprake; zeker toch niet in de openingsfase van de partij. “We hebben de lijn van Roda JC-uit doorgetrokken in de zin dat we nu weer uit corners tegentreffers incasseren”, vertelde Ten Hag. “Succesvol zijn in het voetbal begint met het nemen van je defensieve verantwoordelijkheden.”

‘Taakdiscipline hebben’
“Dat is niet iets tactisch, of iets technisch”, ging Ten Hag verder. “Het heeft te maken met het feit dat je honderd procent taakdiscipline moet hebben. We geven nu een heel mooie positie weg. We zijn ergens gekomen en we moeten terug naar waar we waren”, doelde de oefenmeester op de mooie reeks wedstrijden zonder nederlagen die voorafging aan de uitduels met Roda JC Kerkrade en FC Twente.

Dubbele ontmoeting
Een dubbele confrontatie met PSV staat nu voor de deur. Donderdag? Uit, in de KNVB Beker. Zondag? Thuis, in de Eredivisie. “Op dit moment is PSV de beste ploeg van Nederland. Als we die wedstrijden op deze manier ingaan, hebben we nul procent kans. We moeten hier onze lessen uit trekken en er een streep onder trekken.” 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht