Ten Hag: "Je moet top zijn en dat waren we niet"

Ten Hag: "Je moet top zijn en dat waren we niet"

FC Utrecht leed vanavond (woensdag) een thuisnederlaag tegen De Graafschap. Twee doelpunten van Vincent Vermeij deden de Utrechters de das om in Stadion Galgenwaard (0-2). FCUtrecht.nlschoof bij de persconferentie aan en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Het is een rotterm, maar ik gebruik hem toch: totale scherpte. Die ontbrak vandaag bij ons”, aldus Ten Hag. “De inzet en wil was er wel, maar we waren maar voor 99 procent geladen. Niet die noodzakelijke 100 procent. Daar gaat het in de Eredivisie, waarin de verschillen klein zijn, zeker in deze fase van het seizoen, wel om.”

Die ene ontbrekende procent. “Je moet top zijn, dat waren we niet. We hebben aardig gespeeld aan de bal. Veel voorzetten gegeven, kansen gekregen en schoten op doel gelost. Waanzinnig veel, zelfs. Maar de bal ging er niet in.”

“Afspraken werden niet nagekomen. We lieten het een paar keer liggen, waren lethargisch”, zei Ten Hag. “De les die we hier uit moeten trekken, is dat we 95 minuten lang 100 procent scherp moeten zijn.”

En nu: op naar zondag. “We zetten hier een streep onder en moeten dit even verwerken. Dan de blik op zondag richten. Wij willen heel graag die cup en gaan er alles aan doen om die cup naar Utrecht te brengen.” 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht