Ten Hag: "Hier putten we vertrouwen uit"

Ten Hag: "Hier putten we vertrouwen uit"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt met gemengde gevoelens terug op FC Utrecht - PSV.

FC Utrecht werd na afloop van het thuisduel met landskampioen PSV overladen met complimenten, maar stond desalniettemin met lege handen: 1-2 werd het tegen de Eindhovenaren. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie na afloop van het duel en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Als je tegen PSV speelt, wat mij betreft de beste ploeg van Nederland, dan moet je daar wat tegenover stellen. PSV speelde vorige week met succes om de Johan Cruijff Schaal, wij hebben tijdens de voorbereiding moeite gehad met het vinden van goede tegenstanders; te weinig weerstand gehad”, begon Ten Hag zijn nababbel in een goedgevulde persruimte. “Een aantal spelers van ons moet nog stappen maken en zal dat tijdens de competitie moeten doen.”

‘Geweldige wedstrijd’
Stappen maken of niet; FC Utrecht was goed vanavond. “We speelden een geweldige wedstrijd”, aldus Ten Hag. “We hebben de tegenstander, zeker tijdens de eerste helft, onze wil opgelegd. Dat is niet normaal, als je tegen PSV speelt. Het stond halverwege 1-0, maar dat had eigenlijk 2-0 of 3-0 moeten zijn.”

Weerbaar
Tijdens de pauze gooide Ten Hag’s PSV-collega Phillip Cocu de boel om. Hij wisselde een speler en, voornamer, liet zijn ploeg in een andere veldbezetting spelen tijdens het tweede bedrijf. “Wij waren het na de rust even kwijt. Na de 1-1 pakten we de draad goed op. Dát is de les die we in Berlijn geleerd hebben. Daar zakte het bij ons in na een tegendoelpunt, nu waren we weerbaar en knokten we onszelf terug in de wedstrijd.”

‘We verdienden de gelijkmaker’
“Uit een ongelooflijk ongelukkig moment werd PSV een vrije trap toegekend. Dan weet je dat PSV de kwaliteiten heeft om dat te doen”, zei de oefenmeester van FC Utrecht over de 1-2, die tien minuten voor tijd werd gescoord. “Via Rubio Rubin, Andreas Ludwig en Sébastien Haller kregen we daarna nog kansen op de 2-2. Die gelijkmaker verdienden we, maar kwam er helaas niet.”

Kei- en keihard werken
Speelronde 2 dient zich aan. Uit, tegen sc Heerenveen. “We moeten in de competitiehardheid komen. Fouten zijn vandaag blootgelegd, daar kunnen we verder mee. Het belangrijkste is dat we uit deze wedstrijd vertrouwen putten. Spelers die geblesseerd waren, zijn op een goede manier teruggekomen. En Willem Janssen heeft het centraal achterin uitstekend gedaan. Het is nu aan ons om de komende weken kei- en keihard te werken om resultaten te behalen.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht