Ten Hag: "Het zat heel diep"

Ten Hag: "Het zat heel diep"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de epische zege van FC Utrecht op AZ, en het bereiken van Europees voetbal. 

FC Utrecht heeft zich ten koste van AZ geplaatst voor Europees voetbal. In een finale die vermoedelijk nog lang in het geheugen van velen gegrift zal staan, greep het team van trainer/coach Erik ten Hag na een strafschoppenreeks het laatste Europese ticket dat er in Nederland dit seizoen nog te vergeven viel. FCUtrecht.nl beschouwde na op de epische partij met trainer/coach Erik ten Hag.
“Er is veel gebeurd de voorbije drie dagen. Ik ben ongelooflijk trots op het team en de staf. Het gaat erom dat je op het moment dat het moet, je het moet afroepen. Dat lukte ons donderdag in Alkmaar niet. We verloren met 3-0 en gingen diep door het stof, ik voorop”, aldus Ten Hag.

Maar vandaag was een nieuwe dag. “Hoe we het vandaag aanpakten. De duels aangingen, elkaar steunden: zo hoort het. Als je prijzen wilt winnen, moet je scherp zijn, hard zijn”, vertelde de oefenmeester van de Utrechters. “Het zat er vandaag vanaf minuut één in.”

“Bij binnenkomst op Zoudenbalch vrijdag hebben we een film laten zien, waarin te zien was hoe je vanuit een geslagen positie toch terug kunt komen”, vervolgde Ten Hag. “Het zat heel diep. We hebben met het hart gespeeld, zonder het hoofd te verliezen.”

FC Utrecht won na strafschoppen. “Maar het had al eerder onze kant op kunnen vallen”, doelde Ten Hag op een penalty die zijn team in de laatste minuut van de blessuretijd kreeg.

“Ik schaamde me diep tegenover onze Twaalfde Man, vanwege wat we ze in Alkmaar hadden laten zien. Ze waren er massaal, maakten sfeer, maar wij geven niet thuis”, aldus Ten Hag. “En toch mag je nooit opgeven. Je moet bereidheid hebben, elkaar steunen. Dan kun je wat doen.”

Dat deed FC Utrecht dus. Ook ná die gemiste penalty van Haller. “Het knappe was, en dat vond ik typerend voor onze weerbaarheid en veerkracht: doorgaan. Het was nota bene Sébastien zelf die zei, na de negentig minuten: ‘Wat er ook gebeurt, wij gaan deze pot winnen’.”

“Het was prachtig dat we wonnen. We zijn vandaag twee stappen verder gekomen. We hebben een mentale barriere geslecht”, aldus Ten Hag. “Ik wil de fans bedanken. De wisselwerking die is ontstaan dit seizoen is bijzonder. Vanaf minuut één stonden ze ook vandaag weer achter de ploeg. Ze lieten ons niet zakken, ook niet na donderdag in Alkmaar.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht