Ten Hag: "Het plezier straalde van de jongens af"

Ten Hag: "Het plezier straalde van de jongens af"

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht houdt goed gevoel over aan ruime zege op RKC Waalwijk.

FC Utrecht ontdeed zich vanmiddag (donderdag) op Sportcomplex Zoudenbalch van RKC Waalwijk. De Utrechters slaagden er bovendien in de krachtsverhoudingen uit te drukken in de score: 4-0. FCUtrecht.nl sprak na het vriendschappelijke duel met trainer/coach Erik ten Hag over de oefenpartij.
“Tegen een ploeg die lekker fel speelde hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Dit is veruit de beste partij, als je het afzet tegen de oefenduels met SC Cambuur (3-0, red.) en De Graafschap (0-0, red.)”, vertelde Ten Hag. “Zoals het vandaag ging, zó heb je wat aan een wedstrijd als deze.”

De spelers van FC Utrecht vervulden hun taken naar behoren, maar niet alleen dat. “Het plezier straalde van de jongens af”, aldus de oefenmeester. “Dat deden we goed. Op de manier waarop we speelden, is het méér dan alleen maar negentig minuten maken. Daar haal je dan ook plezier en zelfvertrouwen uit.”

Het goede spel van FC Utrecht tegen RKC Waalwijk kwam bepaald niet uit de lucht vallen. “Het ligt in één lijn met de kwaliteit die deze week op het trainingsveld is geleverd. In weken als deze, zonder competitie- of bekerverplichtingen, wil de kwaliteit nog wel eens wat omlaag gaan. Daarvan was nu absoluut geen sprake. Er zit veel beleving in de ploeg.”

En da’s nodig. FC Utrecht deed het erg goed tijdens het afgelopen wedstrijdenblok en weet zich tijdens de komende reeks verzekerd van pittige partijen. “We gaan een blok tegemoet waarin we sterke tegenstanders treffen”, weet Ten Hag. “Ook met het oog daarop is het prettig dat een aantal spelers zich in een wedstrijd als deze toont. Dat voert de interne concurrentie verder op. Het is goed om te weten dat we een aantal spelers moeiteloos kunnen inpassen, zonder dat daarmee het niveau omlaag gaat.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht