Ten Hag: "Het moet harder, het moet scherper"

Ten Hag: "Het moet harder, het moet scherper"

Trainer/coach Erik ten Hag kijkt vooruit naar de wedstrijd van zondag tegen sc Heerenveen.

Een heuse kraker uit de subtop van de Eredivisie aanstaande zondag in Stadion Galgenwaard. Daar staan die dag nummer zes FC Utrecht en nummer vier sc Heerenveen tegenover elkaar. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar het duel met de Friezen met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht.
“Dat we heel goed kunnen voetballen, is wel duidelijk inmiddels. Het gaat er nu om dat we laten zien te kunnen killen.” Oefenmeester Ten Hag heeft er weinig woorden voor nodig om het duel van aanstaande zondag met sc Heerenveen te duiden. Het is een partij tussen twee subtoppers, een pot waarin ten minste één plek winst op de ranglijst de inzet is. “Maar het is niet zo dat we de competitie zondag gaan winnen, of verliezen”, relativeert Ten Hag.


‘Een belangrijke thermometer’
Toch is het mogelijk spelen om de vierde positie op de ranglijst, op tweederde van de competitie, voor een club als FC Utrecht geen vanzelfsprekendheid. “Het gebeurt niet vaak dat je om zo’n positie speelt. Ja, het is slechts de tussenstand van de competitie. Maar dat is inmiddels wel een belangrijke thermometer. De wedstrijd tegen sc Heerenveen is een belangrijke.”

Hogere eisen, scherp getraind
“Aan het begin van deze trainingsweek hebben we de vorige week goed doorgenomen. Het spel tegen Ajax was goed, het resultaat dat we uit tegen Go Ahead Eagles boekten ook. Tussen die duels in, kwam het bekerduel met SC Cambuur. Dat heeft doorgewerkt. De fouten die we in die partij maakten, hebben we méér dan aangestipt”, aldus Ten Hag. “Willen we wat winnen, dan mogen we die fouten niet maken. Noem het onachtzaamheid, noem het labbekak. Maar het mag niet. Het moet harder, het moet scherper. De eisen moeten hoger. Met die intentie is er deze week getraind. Heel scherp. Het is nu tijd dat om te zetten, zondag tegen sc Heerenveen.”

‘Bezig aan een inhaalrace’
Scherpte is dus vereist. "Wij hebben 28 punten gehaald uit de laatste veertien duels. We zijn bezig aan een inhaalrace. Als we op de positie willen blijven waar we nu staan, of zelfs omhoog willen, dan moeten we duels zoals die van zondag winnen. Het gaat erom dat we vaker winnen. Voor de winterstop speelden we nog te vaak gelijk.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht