Ten Hag: "Het mocht niet zo zijn"

Ten Hag: "Het mocht niet zo zijn"

C Utrecht verloor in de finale van de play-offs om Europees voetbal vanmiddag (zondag) met 0-2 van Heracles Almelo. De ploeg uit Utrecht blijft zodoende met lege handen en de Heraclieden gaan Europa in, voor het eerst in de clubhistorie. FCUtrecht.nl woonde de persconferentie bij in Stadion Galgenwaard en schreef mee met de nabeschouwing van trainer/coach Erik ten Hag.

 
“Ik snap dat John Stegeman ontzettend trots is”, zei Ten Hag, die na een lofzang van Heracles Almelo’s oefenmeester het woord kreeg. “Ik neem er ook mijn hoed voor af wat hij met zijn staf en team gepresteerd heeft. Dat neemt niet weg dat wij in dit tweeluik tot twee keer toe de bovenliggende partij waren en het alleen bij fases, zowel uit als thuis, lastig hebben gehad.”

‘Goed voetbal’
FC Utrecht controleerde de partij, aldus Ten Hag. “We hadden het duel compleet in handen”, zei de oefenmeester van de Domstedelingen. “We speelden heel goed voetbal. Klasse gedaan. We kregen ook kansen, maakten een reglementair goede goal (een treffer van Willem Janssen werd desalniettemin afgekeurd, red.) en Andreas Ludwig was dichtbij een doelpunt met een schot op de lat.”

Het mocht niet zo zijn
“Ontzettend vervelend”, noemde Ten Hag de tegentreffer die halverwege de tweede helft viel. “Via de kluts ging de bal erin. Ongelooflijk ongelukkig. Dan moet je concluderen dat het misschien wel niet zo mocht zijn voor ons.”

‘Opgericht na tegenslag’
En dat terwijl FC Utrecht vijfde werd in de Eredivisie en de finale bereikte van zowel de KNVB Beker als de play-offs om Europees voetbal. Dan verdien je het eigenlijk om beloond te worden. Maar topsport kan keihard zijn. “We hebben een geweldig jaar gespeeld. De voorbereiding op de wedstrijd van vandaag werd door de licentiezaak volledig verstoord. De spelers haalden het uit hun tenen vandaag, en richtten zich toch weer op na de zoveelste tegenslag in de laatste weken. Dat is een groot compliment waard.”

Bijzonder
“We hebben dit seizoen stappen voorwaarts gemaakt”, ging Ten Hag verder. “Ik wil iedereen bedanken daarvoor. De spelers, de staf. En zeker ook de fans. Er is een wisselwerking ontstaan dit seizoen. Dat is heel bijzonder. Over een paar dagen geeft dat alles wellicht een goed gevoel. Nu is er slechts diepe en diepe teleurstelling.”

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht