Ten Hag: "Heel blij met deze drie punten"

Ten Hag: "Heel blij met deze drie punten"

Trainer/coach Erik ten Hag houdt goed gevoel over aan zege op Go Ahead Eagles.

FC Utrecht versloeg Go Ahead Eagles vanavond (zaterdag) in Stadion Galgenwaard met 3-0. Na een moeizame eerste helft bereikten de Utrechters na de break hun doel: winst. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“We hadden het tijdens de eerste helft ontzettend lastig met Go Ahead Eagles”, vertelde Ten Hag. “De Eagles speelden met flair, brutaal en in een 3-4-3-systeem. Ze zetten ons middenveld vast. Daar gingen wij niet goed mee om.”

Hoewel voor de break de Eagles de bovenliggende partij waren, nam FC Utrecht de leiding. Een lucky, zeiden velen. “Het was bewust dat we de lijnen naar Sébastien Haller wilden openbreken. Het is vervolgens zijn individuele klasse hoe hij de bal vasthoudt en schiet en dat Giovanni Troupée op de juiste plaats staat voor de rebound, dat is spelintelligentie. Hóe de bal er dan vervolgens in gaat, ja, dat is gelukkig”, sprak Ten Hag klare taal.

In de tweede helft? Een stukken sterker FC Utrecht. “Na de 2-0 van Rico Strieder moest Go Ahead Eagles. Dan hebben wij de kwaliteit voorin om heel snel te schakelen.”

De Utrechters liepen uit naar 3-0. “Vervolgens had het ook nog 4-0 of 5-0 kunnen worden, maar dat had het duel geen recht gedaan. We zijn heel blij met deze drie punten. Zoals ik op voorhand al zei: er komt een reeks wedstrijden aan met perspectief. Vandaag toonden we de juiste strijd en hartstocht. Ook defensief hebben we goed vanuit de taken gespeeld. Dat is wat we nodig hebben.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht