Ten Hag: "Hebben het aardig gedaan"

Ten Hag: "Hebben het aardig gedaan"

FC Utrecht maakte vanavond een kwartet doelpunten in Friesland, hetgeen een trio aan punten opleverde. Met 0-4 werd sc Heerenveen verslagen door de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag. FCUtrecht.nl schoof aan in de persruimte van het Abe Lenstra Stadion en schreef mee met de nababbel van de oefenmeester.
“Als je naar sc Heerenveen gaat, weet je: daar tref je een ploeg die is voorzien van de handtekening van Foppe de Haan”, begon Ten Hag zijn nabeschouwing in Friesland. “Vaak zijn dat teams met creativiteit op de flanken, voetballend van achteruit, met levensgevaarlijke buitenspelers. Die moet je uitschakelen. En dat hebben we aardig gedaan.”

Heft in handen
Ten Hag zag zijn team sterk van start gaan in Heerenveen. “We namen het heft in handen. De 0-1, na vijf minuten, was geweldig afgemaakt (door Andreas Ludwig, red.). We hadden de grip en moesten eigenlijk in die fase de 0-2 maken. Dat gebeurde niet. Dat is een punt van kritiek”, aldus Ten Hag.

‘Heel onrustig’ 
“Na de rode kaart gebeurde er toch wel wat”, aldus de oefenmeester van de Utrechters over de uitsluiting van Joey van den Berg, na een half uur spelen. “Daar gingen we niet goed mee om. We liepen achteruit, werden heel onrustig. Dat schot van Sam Larsson op de paal had een kantelmoment kunnen zijn.”

Gespeeld
Maar goed; die bal eindigde op de paal en niet tegen de touwen. 0-1 bij rust, en een kwartier voor tijd maakte Ruud Boymans de 0-2. “Toen was de wedstrijd gespeeld en daarna hebben wij ‘m rustig uitgespeeld.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht