Ten Hag: "Groei die we doormaken is zichtbaar"

Ten Hag: "Groei die we doormaken is zichtbaar"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de 2-1 overwinning op Excelsior. 

FC Utrecht was vanmiddag (zondag) met 2-1 te sterk voor Excelsior. Na een weinig verheffende eerste helft was het in Stadion Galgenwaard in het tweede deel van de partij met regelmaat genieten. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie na afloop van de partij en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Tegen Excelsior, dat vorige week met 1-0 uit van Ajax verloor, is het echt geen vanzelfsprekendheid dat je er wel even overheen gaat”, begon Ten Hag zijn nababbel. “Ze speelden gewoon goed voor de rust. Wij waren over rechts dreigend, over de linkerflank beduidend minder. Tot vlak voor de pauze, toen we meer moed kregen en meer dreiging. Er was een schot van Sofyan Amrabat op de paal en na een actie van Yassin Ayoub redde Tom Muyters op een inzet van Richairo Zivkovic.”

Dat sterke slot van FC Utrecht kreeg na de break een vervolg. En rap ook. De tweede helft begon met een 0-0 stand, maar was nog maar tien minuten aan de gang toen het 2-0 stond. “We speelden na de rust in een veel hoger tempo en zetten vanuit de spitsen meer druk vooruit. Nacer Barazite stond in de eerste helft veel te diep. Die lieten we na de rust wat terugzakken, waardoor er twijfel ontstond bij Excelsior. Dan is het geweldig als dat heel snel zo goed uitpakt”, aldus Ten Hag.

De oefenmeester genoot van het spel dat zijn ploeg na de rust speelde. “Aan hoe we speelden na de rust, zag je de groei die de ploeg doormaakt. Het was sprankelend.” Maar een kritische voetnoot plaatste hij ook: “Het had heel veel eerder 3-0 of 4-0 moeten staan.”

“We krijgen nu weer een break”, doelde Ten Hag op de interlandweek die aanstaande is. “We hebben dit blok, het derde blok van dit seizoen, heel goed afgesloten. We zijn inmiddels in staat grote fases van wedstrijden te domineren en controleren. We zijn op de goede weg. Maar we hebben ook nog veel werk te doen, richting het volgende, uitdagende blok."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht