Ten Hag: "Goed om met elkaar te zijn"

Ten Hag: "Goed om met elkaar te zijn"

Voor FC Utrecht, in tegenstelling tot zestien van de andere zeventien Eredivisionisten, geen Spanje, Portugal, Turkije of een andere warme bestemming voor het wintertrainingskamp. De Utrechters verblijven de tweede helft van deze week in het Overijsselse De Lutte. Trainer/coach Erik ten Hag legt aan FCUtrecht.nl uit waarom juist dat zo’n mooie uitvalsbasis is.

 
“We zijn er allemaal een week of twee tussenuit geweest”, vertelt Ten Hag. “Na de laatste wedstrijd, AZ-uit, ga je uit elkaar en gaat iedereen de feestdagen doorbrengen met familie en vrienden. Het is goed om nu een paar dagen met elkaar te zijn”, doelt de oefenmeester op de aankomende oefenstage in Overijssel.

Overijssel, ja. De Lutte. Want een trainingskamp, dat hoeft echt niet zo nodig onder de Spaanse of Portugese zon, stelt Ten Hag. “De voorbereidingstijd op de tweede helft van het seizoen is kort. Als je dan naar het buitenland gaat, verlies je al twee reisdagen; één voor de heenreis, één voor de terugreis. Je levert effectieve trainingstijd in”, zegt de oefenmeester. “Je lichaam moet zich dan bovendien eerst aanpassen aan de vermoedelijk hogere temperaturen daar, en vervolgens weer aan de lagere temperatuur hier in Nederland. Wij kiezen ervoor dat niet te doen. Wij blijven liever hier, in Nederland.”

FC Utrecht hervatte zondag de trainingen. “De jongens maken een frisse indruk”, zegt Ten Hag. “Ze zijn twee weken in een andere omgeving geweest. Bij familie, vrienden. Dan kom je met nieuwe energie weer terug. De resultaten van de laatste fase voor de winterstop waren goed. Dat stimuleert. Na afloop van de eerste training was er een lunch, waarbij ook de partners en kinderen aanwezig waren. Dat was goed. Nu gaan we naar De Lutte op trainingskamp. Daar ondernemen we, naast de trainingen, ook andere activiteiten met de nadruk op beleving.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht