Ten Hag: "Geweldig, die 1-2 in de eindfase"

Ten Hag: "Geweldig, die 1-2 in de eindfase"

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht houdt een goed gevoel over aan de 1-2 uitzege op Sparta Rotterdam.

FC Utrecht toonde spierballen en karakter in Spangen, waar het vanavond (zaterdag) met 1-2 te sterk was voor Sparta Rotterdam. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie in Het Kasteel en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag van de Utrechters.
“De eerste wedstrijd na de winterstop, nadat de competitie vier weken heeft stilgelegen. Dan is het altijd even afwachten hoe het gaat”, duiddde Ten Hag aan het begin van zijn nababbel de partij tegen de Spartanen. “Het is een belangrijk meetmoment, al moet je het ook niet te groot maken. Uiteindelijk is het namelijk één wedstrijd.”

Te weinig leven in de ploeg
Een wedstrijd waarin Sparta Rotterdam in de eerste helft beter uit de verf kwam dan FC Utrecht. “Wij trapten in het valletje dat Sparta had gezet”, aldus Ten Hag. “We liepen achter de feiten aan, hadden het ontzettend moeilijk. Er zat, toen de spelers in de rust in de kleedkamer zaten, ook te weinig leven in. Dat zag je in de eerste helft ook terug in het veld. In de rust hebben we diverse zaken aangestipt. Dat het tempo omhoog moest, dat de restverdediging beter moest en dat we beter moesten omgaan met spelhervattingen.”

Tempo hoger, controle in handen
Dat alles gebeurde, en resulteerde na de break in een ander spelbeeld. Namelijk: een controlerend FC Utrecht, met de meeste en de beste kansen. “Van acquit hanteerden we een veel hoger tempo. Toen kreeg Sparta het moeilijk. De 1-1 diende zich aan en daarna werden we steeds sterker. Dat je dan in de eindfase de 1-2 nog afdwingt, en dan op zo’n manier, dat is geweldig”, zei Ten Hag in een volle perszaal, terwijl op de achtergrond de stampende muziek uit een aangrenzende skybox te horen was.

‘Hij voelt zich steeds beter’
“Kristoffer heeft het heel moeilijk gehad bij FC Utrecht”, ging Ten Hag in op doelpuntenmaker Kristoffer Peterson. “Maar hij gaat zich steeds beter voelen, getuige ook de vier doelpunten die hij maandag maakte met Jong FC Utrecht tegen Jong Vitesse. Als je dan kijkt naar de manier waarop hij de 1-2 vierde, met zijn medespelers en het volle uitvak, ja, dan zit hier een tevreden trainer.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht