Ten Hag: "Gestreden, goed gespeeld en gescoord"

Ten Hag: "Gestreden, goed gespeeld en gescoord"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de overwinning van FC Utrecht op Sparta Rotterdam.

Drie punten. Die heeft FC Utrecht vanmiddag (zondag) gepakt in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Met 2-0 werden de Spangenaren geklopt. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie in Stadion Galgenwaard, waarin trainer/coach Erik ten Hag terugblikte op de zege.
“We boekten een verdiende overwinning vandaag”, viel Ten Hag met de deur in huis bij de opening van zijn nababbel. “Sparta toverde vandaag een tactiek uit de hoge hoed die ze nog niet eerder hanteerden. Dat was lastig te bestrijden. Tijdens een fase van de wedstrijd hadden we het moeilijk met Sparta, een leuk en gevaarlijk elftal.”

Maar de eerste klap was een daalder waard vanmiddag in een sfeervol Stadion Galgenwaard. En die werd al na twee minuten uitgedeeld door Richairo Zivkovic. Hij schoot al snel de 1-0 binnen. “Die treffer hielp ons in het zadel”, zei Ten Hag.

Tijdens de rust van de partij werden de puntjes op de i gezet in de Utrechtse kleedkamer. Dat resulteerde in een FC Utrecht dat beter stond en zodoende meer grip op de opponent en de partij kreeg. “Deze wedstrijd werd op momenten beslist. Dat eerste moment was al na twee minuten. Dat gaf ons de boost die we nodig hadden. Na FC Utrecht - FC Groningen hebben we bij elkaar gezeten. We zijn bij elkaar gebleven, hebben goed gereageerd als team. Na het duel met FC Groningen zaten we op of onder de bodem.”

“Des te knapper”, ging Ten Hag verder, “was dat we het konden afroepen donderdagavond in Enschede tegen FC Twente. En ook vandaag. We hebben gestreden, geknokt, goed voetbal gespeeld en goals gemaakt. Gesteund door het publiek. Die steun moest het elftal ook verdienen. Vandaag was het een kolkend Stadion Galgenwaard.”
“Hier mogen we nu even van genieten”, besloot Ten Hag. “En daarna volle vaart weer vooruit.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht