Ten Hag: "Gedaan wat we moesten doen"

Ten Hag: "Gedaan wat we moesten doen"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de 2-1 zege op sc Heerenveen.

FC Utrecht bereikte de finale van de play-offs om Europees voetbal door sc Heerenveen twee keer in een tijdsbestek van vier dagen te verslaan. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag terug op de 2-1 thuiszege van vanavond (zondag).
“We hadden meer goals moeten maken”, noemt oefenmeester Ten Hag een verbeterpunt dat hij haalde uit de wedstrijd tegen sc Heerenveen. “En op 0-0 lieten we een heel grote kans toe (Sam Larsson schoot van dichtbij op David Jensen, red.). Dat mogen we niet toelaten. We gaven bovendien onnodig een penalty weg.”

Die twee oneffenheden werden gladgestreken door goed voetbal, dat veel kansen opleverde en bovendien twee doelpunten. Dus, andermaal een zege. Na de 1-3 overwinning eerder deze week in Friesland nu een 2-1 winst in Utrecht. “We speelden energiek, met veel power. Bij sc Heerenveen zag je op een gegeven moment de lucht eruit gaan. Hun perspectief verging. Wij hoefden op een bepaald punt ook niet meer voluit”, aldus Ten Hag.

“Het publiek, dat als één blok achter de ploeg stond, had ik ook meer doelpunten gegund”, ging de oefenmeester verder. “Na deze dubbele ontmoeting in de halve finale kunnen we stellen dat we hebben gedaan wat we moesten doen. Niet alleen zakelijk, maar we hebben ook het publiek wat geboden.”

En nu: de finale. Tegen AZ, of FC Groningen (op het moment van schrijven gaat AZ thuis met 1-0 aan de leiding, nadat het uit al met 1-4 won). “We zullen goed moeten zijn”, stelt Ten Hag. “Het is alles of niets. Wij willen alles.”


Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht