Ten Hag: "Gaan voor het ultieme"

Ten Hag: "Gaan voor het ultieme"

FC Utrecht kruist dit weekend de degens met ADO Den Haag. Trainer/coach Erik ten Hag blikt op FCUtrecht.nl vooruit op het treffen met de Hagenaars, dat zondag om 12.30 uur begint in Stadion Galgenwaard.
Hoe de ploeg deze week heeft getraind? “De beleving was goed, heel geconcentreerd ook”, aldus trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht. “Al valt er toch nog winst op te behalen, op dat front: beleving en winnaarsdrang. Dat mag grensverleggender zijn. De spelers mogen nog dieper in hun vermogens gaan. Niet dat we niet goed trainen, maar we streven naar het ultieme. Elke dag, elke oefening: er alles uithalen. Die stap moeten we zetten.”

Tevredenheid leidt tot luiheid
“Als team in zijn totaliteit en voor de spelers individueel valt er nog meer uit te halen”, stelt Ten Hag. “Tevredenheid? Die leidt tot luiheid.”

‘Succeservaring toevoegen’
“Elke wedstrijd is in deze fase van het seizoen een finale. Om in wielertermen te spreken: de moraal is er. Die moeten we vasthouden, uitbouwen”, aldus Ten Hag. “En iedere finale een succeservaring toevoegen.”

Rubin in aantocht
Diverse spelers ontbraken bij FC Utrecht op het trainingsveld vrijdagmorgen, onder wie Ramon Leeuwin en Yassin Ayoub. “Morgen bekijken we in hoeverre zij inzetbaar zijn”, zegt de oefenmeester, die eerder deze week Rubio Rubin zijn rentree in Jong FC Utrecht zag maken. “Ook voor Rubio kan het duel van zondag haalbaar zijn. Dat hij speelminuten heeft gemaakt deze week, is positief. Hij dient zich duidelijk aan. Dat is een prettige wetenschap, zo in de finale van het seizoen.”

‘Zijn mindset is juist’
De spotlights stonden de afgelopen dagen op Zoudenbalch gericht op Timo Letschert, die deel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands Elftal. “Deze uitverkiezing is een beloning voor zijn prestaties in het seizoen tot dusver. Timo zal zondag zijn uitverkiezing moeten bevestigen”, zegt Ten Hag. “Ik heb er vertrouwen in dat hij daarmee kan omgaan. Zijn mindset is juist.”

Goede wisselwerking
“Ook voor ADO Den Haag-thuis zullen we het bij onszelf moeten zoeken”, aldus Ten Hag over het duel van zondag. “We moeten weerstanden overwinnen tegen top gemotiveerde tegenstanders. In deze fase van het seizoen kan de twaalfde man doorslaggevend zijn. De ploeg heeft de steun misschien ook wel een beetje verdiend. Een goede wisselwerking tussen spelers en publiek kan voor de ploeg een extra steun in de rug zijn.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht