Ten Hag: "Extra knap dat we juist nu wonnen"

Ten Hag: "Extra knap dat we juist nu wonnen"

FC Utrecht legde Willem II in Stadion Galgenwaard met 2-1 over de knie. Ruud Boymans, die FC Utrecht na een half uur op 1-0 voorsprong zette, maakte vlak voor tijd de winnende goal tegen zijn oude club. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie en schreef mee met de nabeschouwing van trainer/coach Erik ten Hag.
“Het is een beetje des FC Utrecht, het zit in het DNA van de club, om als het goed gaat en er heerst een beetje euforie, duels als deze te verliezen”, opende Ten Hag zijn nababbel. “Het is extra knap dat we nu wonnen.”

Ten Hag beoordeelde Willem II, de tegenstander, vooraf als een team dat er prima uitzag. “Er zit structuur in”, aldus de oefenmeester, die zag dat de Tilburgers met een plan naar Stadion Galgenwaard waren gekomen. “Ze kwamen tussen de linies in. Dat is wel knap. Maar wat wij dan op onze beurt weer goed deden, was dat we het niet toelieten dat ze kansen kregen. Met spelers als Lucas Andersen, Guus Hupperts en Bartholomew Ogbeche heeft Willem II veel beweging. Je moet dan continu alert zijn. Dat is belangrijk als wij de stap naar de subtop willen maken.”

FC Utrecht kwam na een dik half uur via Boymans op 1-0, maar slikte een klein kwartier voor tijd de 1-1. “Het was heel knap dat wij na die gelijkmaker de rug rechtten”, zei Ten Hag. “We toonden weerbaarheid, mentaal en fysiek. Daardoor dwongen we toch de 2-1 af. Juist ingeleid door een loopactie van Bart Ramselaar, die net als Andreas Ludwig veel in beweging was.”

“Vanaf morgen gaat de volledige aandacht uit naar het volgende thuisduel”, sloot Ten Hag af. “Feyenoord-thuis. Een mooi affiche.” 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht